FOLLOW US: facebook twitter

Μάγεψε το κοινό η Χριστουγεννιάτικη συναυλία των σπουδαστών του Ελληνικού Ωδείου Πύργου

Ημερομηνία: 30-12-2022 | Συντάκτης:

Το βράδυ της Τετάρτης 21 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Ελληνικού Ωδείου Πύργου, με την συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πύργου. Η αίθουσα του θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ γέμισε με μουσικόφιλο κοινό, το οποίο έζησε δύο απολαυστικές μελωδικές ώρες, μέσα σε μια εορταστική ατμόσφαιρα.

Το καλωσόρισμα έκανε ο Πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου ΟΡΦΕΥΣ και Διοικητικός Διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου Παραρτήματος Πύργου, Γεώργιος Γεωργόπουλος, ενώ το καλλιτεχνικό πρόγραμμα άνοιξε με μια ξεχωριστή παράσταση του Τμήματος Μουσικής Προπαιδείας του Ωδείου, υπό την καθοδήγηση των Μ. Ασημακοπούλου και Φ.  Νικολοπούλου. Οι μικροί πρωταγωνιστές σε ελάχιστο χρόνο, κατόρθωσαν με το ταλέντο τους να κερδίσουν το πιο θερμό χειροκρότημα.

Ακολούθησαν μαθητές του Ωδείου σε επιλεγμένα κλασικά και λαϊκά κομμάτια από τις τάξεις κιθάρας Θ. Παναγόπουλου, πιάνου Τζ. Λάγιου, Κ. Αναστοπούλου και Δ.Ξένου, βιολιού Γ. Ντούρρι, φλάουτου Στρ. Κοντέλη, μπουζουκιού και μπαγλαμά Π. Μαυροκεφαλίδη και τραγουδιού Κ. Ψαρρά που εντυπωσίασαν με τις όμορφες ερμηνείες τους.

Η Χορωδία του βυζαντινού εργαστηρίου υπό την καθοδήγηση του πρωτοψάλτη Ν. Παπαδημητρίου έψαλλε Χριστουγεννιάτικους Εκκλησιαστικούς ύμνους, Ακολούθησαν παραδοσιακά κάλαντα από όλη την Ελλάδα από το τμήμα Παραδοσιακής Ελληνικής Μουσικής του Ωδείου, υπό τους ήχους του βιολιού του π. Γ. Αναγνωστόπουλου του Π. Μαυροκεφαλίδη στο μπουζούκι, του Ηλ. Τζερεμέ στο κλαρίνο, του Π. Ζήση στο λαούτο και του Θ. Καραμπέτσου στα κρουστά, με τη συνοδεία του βυζαντινού χορού των νεαρών σπουδαστών και αποφοίτων βυζαντινής μουσικής.

Η βραδιά έκλεισε με τη νεοσύστατη παιδική – εφηβική χορωδία του Ωδείου, η οποία στο ντεμπούτο της κατέπληξε το κοινό, υπό τη διεύθυνση της Μ. Ασημακοπούλου.

Την Καλλιτεχνική επιμέλεια της Εκδήλωσης είχε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Καθηγητής Κιθάρας του Ωδείου Θ. Παναγόπουλος, ο οποίος έκλεισε την εκδήλωση με ευχές, τονίζοντας ότι το μέλλον είναι αυτά τα παιδιά που το κοινό απόλαυσε στη συναυλία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος