«Μαθαίνουμε Παρέα»
Δημιουργικά και ευφάνταστα ρομποτάκια από το 8ο δημοτικό σχολείο Πύργου
Τα πιο πρωτότυπα, ευφάνταστα και δημιουργικά ρομπότ κατασκεύασαν οι μικροί μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου την Τετάρτη 11 Μαΐου στα πλαίσια του καινοτόμου προγράμματος που υλοποιούν τη φετινή σχολική χρονιά, με τίτλο «Ανακυκλώνω με Ρομπότ στον τόπο που γεννήθηκαν οι Ολυμπιακές Αξίες». Η παρούσα εκπαιδευτική δραστηριότητα υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος “Μαθαίνουμε Παρέα” που χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.
Με την πολύτιμη βοήθεια της Εικαστικού κι εκπαιδευτικού ΠΕ 08 στο 2ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας, Κατερίνας Ανδρέου, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν τον κόσμο της τέχνης με τη δημιουργική τους φαντασία και να δημιουργήσουν τις δικές τους πρωτότυπες κατασκευές, με αναφορά στην τεχνολογία, στις επιστήμες και τις εφευρέσεις.
Η κατασκευή των ρομπότ, που διήρκησε 4 ώρες και στην οποία συμμετείχαν όλες οι τάξεις με τους εκπαιδευτικούς Μαριάννα Μπουγά, Γεώργιο Μπαντούνα, Γεώργιο Γιαννικόπουλο, Μαρία Κολόκα, Ελένη Βαβίλη, Χρήστο Μαγκαφά και Ελένη Κονδυλίδου, την υπεύθυνη του προγράμματος Σοφία Κουζούλη και τον διευθυντή του σχολείου Αθανάσιο Κατσίμπελη, έγινε με απλά καθημερινά υλικά, όπως μεγάλα χάρτινα κουτιά συσκευασίας, κουτιά γάλακτος και καπάκια, και πολύ ενθουσιασμό, κέφι και συνεργασία.
Οι μικροί καλλιτέχνες του σχολείου μας αισθάνθηκαν μεγάλη ικανοποίηση με τα ρομπότ που θα χρησιμοποιούν ως κάδους ανακύκλωσης χαρτιού στην τάξη τους και τους έδωσαν και ονόματα: οι Ανα, Κύκλω, Ση και Ανα, Κύκλω, Σούλης!
Θα θέλαμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Κατερίνα Ανδρέου που βοήθησε τα παιδιά να σχεδιάσουν, να πειραματιστούν, να έρθουν σε επαφή με ανακυκλώσιμα υλικά και να εμπνευστούν τις δικές τους κατασκευές.
Ο Δ/ντης του σχολείο κ. Αθανάσιος Κατσίμπελης αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία της ευαισθητοποίησης των μαθητών του Λαμπετίου που ζουν στην κυριολεξία μαζί με τα σκουπίδια καθώς η “Παιδική Χαρά” τους έχει μετατραπεί στην κυριολεξία σε σκουπιδότοπο, σε μια προσπάθειά μας να συνδέσουμε την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση με την κοινωνική δράση στο σχολείο μας “ζούμε” την ανακύκλωση.
Όραμά μας είναι: “Ο τόπος που γέννησε τις Ολυμπιακές Αξίες να καταφέρει χάρη σε αυτά τα παιδιά και με τη χρήση της νέας τεχνολογίας και της εκπαιδευτικής ρομποτικής να επαναφέρει τις αξίες προστασίας του φυσικού μας περιβάλλοντος και της αισθητικής μας.”