FOLLOW US: facebook twitter

Στο λαό της Αμαλιάδας το κάμπινγκ της Κουρούτας

Ημερομηνία: 13-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

camping-kouroutaΙστορική απόφαση του ΔΣ της ΕΤΑ – Μπλόκο στις ορέξεις του ΤΑΙΠΕΔ – Κομβική παρέμβαση Μπαλαούρα

Στα χέρια του δήμου περνά η τύχη του Δημοτικού Κάμπινγκ Κουρούτας. Οι κινήσεις του ΤΑΙΠΕΔ για την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας του κάμπινγκ, με απρόβλεπτες συνέπειες στην τοπική κοινωνία και οικονομία, μπλοκαρίστηκαν μετά από συντονισμένες κινήσεις και παρεμβάσεις στη διοίκηση της ΕΤΑ. Με απόφαση που ελήφθη σήμερα από το διοικητικό συμβούλιο που συνεδρίασε εκτάκτως, το κάμπινγκ της Κουρούτας, παραχωρείται στο δήμο Ήλιδας υπό τον όρο σε εύλογο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει τις προτάσεις του για την αξιοποίησή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν πιέσεις υπέρ του δήμου Ήλιδας για να μπλοκαριστούν οι διαδικασίες εκποίησης του ΤΑΙΠΕΔ για το κάμπινγκ και κυρίες παρέμβαση του βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα. Έτσι στην έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΤΑ αποφασίστηκε η παραχώρηση του κάμπινγκ της Κουρούτας στο δήμο Ήλιδας με την προϋπόθεση στις αρχές του φθινοπώρου να παρουσιάσει το master plan αξιοποίησης του με στόχο τη μακροπρόθεσμη παραχώρησή του στο δήμο για περίοδο άνω των δέκα ετών.

Ο δήμος Ήλιδας με αυτό τον τρόπο κέρδισε την πρώτη μάχη και πλέον του δόθηκε και η δυνατότητα να προετοιμαστεί κατάλληλα με το σχέδιο ανάπτυξης του «φιλέτου» της Κουρούτας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος