FOLLOW US: facebook twitter

Μ. Κατρίνης: ‘’Χρειάζονται πράξεις και όχι προσχηματικές συγνώμες’’

Ημερομηνία: 09-03-2023 | Συντάκτης:

Βασικά σημεία συνέντευξης του Μιχάλη Κατρίνη, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην εκπομπή ”Πρωινές Διαδρομές” με τους Μαρία Γεωργίου και Βασίλη Αδαμόπουλο

Για την συγνώμη του Πρωθυπουργού στο σχετικό του διάγγελμα, ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ  τόνισε:

Η καθημερινότητα και η πολιτική ποτέ δεν είναι ουδέτερες.

Θα πρέπει η κυβέρνηση να αναλάβει την ευθύνη της και να διασφαλίσει επιτέλους ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ ξανά στο μέλλον ανάλογα τραγικά περιστατικά. 

Η κυβέρνηση, όμως, από πολύ νωρίς επιχείρησε να αποδώσει εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη της τραγωδίας σε ανθρώπινο λάθος.

Την ίδια ώρα οι πολίτες είναι εξοργισμένοι, γιατί αρνούνται να αποδεχθούν πως εν έτει 2023, η ασφάλεια 350 ανθρώπων που επιβαίνουν σε μια αμαξοστοιχία, εξαρτάται απόλυτα από τον ανθρώπινο παράγοντα.

Ο πρωθυπουργός την ίδια ώρα που εξήγγειλε τη σύσταση υπερκομματικής επιτροπής για τη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος, ταυτόχρονα, έβγαζε «πόρισμα» ο ίδιος για τα αίτια, λέγοντας ότι όλα οφειλόταν σε ανθρώπινο λάθος.

Μόνο όταν ο κ. Μητσοτάκης κατάλαβε ότι οι πολίτες  δεν αποδέχονταν ως μοναδικό αίτιο το ανθρώπινο λάθος, ζήτησε συγγνώμη, η οποία ωστόσο φαίνεται περισσότερο να εντάσσεται σε μια καλά σχεδιασμένη επικοινωνιακή τακτική. 

Στην πολιτική, ωστόσο, αυτό που έχει αξία είναι οι πράξεις και όχι οι εκ των υστέρων συγνώμες.

Η κυβέρνηση προσπαθεί, στο τέλος της κυβερνητικής της θητείας, να μας πείσει ότι δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το σύστημα τηλεδιοίκησης, σηματοδότησης και φωτοσήμανσης των σιδηροδρόμων, ενώ και οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι που έρχονται σήμερα στην Αθήνα, μας είχαν  προειδοποιήσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια για την επικινδυνότητα του δικτύου.

Τι ακριβώς θα εγκαινίαζε ο κ. Μητσοτάκης στην εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένη την επόμενη ημέρα του δυστυχήματος, όταν ήταν γνωστό ότι το έργο-στην καλύτερη περίπτωση- θα παραδιδόταν σε λειτουργία τον Σεπτέμβριο του 2023.

Για την απαξίωση του ελληνικού σιδηροδρόμου ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

Είναι γεγονός ότι ο ΟΣΕ είχε εγκαταλειφθεί, ιδιαίτερα μετά τα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο σιδηρόδρομος στην Ελλάδα επιτρέπεται να λειτουργεί χωρίς το minimum ασφάλειας των επιβατών.

Η κυβέρνηση παρέλαβε το 2019 μια κατάσταση, λέγοντας ότι θα τα αλλάξει όλα, κάνοντας την καθημερινότητα των πολιτών ασφαλέστερη και  πιο λειτουργική.

Σήμερα, μετά από σχεδόν 4 χρόνια κυβερνητικής θητείας, ακόμη, «διαπιστώνει» το πρόβλημα.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και η κάθε κυβέρνηση, ωστόσο, δεν εκλέγεται για να «διαπιστώνει» τα προβλήματα, αλλά παίρνει εντολή από τον ελληνικό λαό για να τα λύνει.

Για την απόσυρση του κ. Ν. Χαυτούρα από τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ  υπογράμμισε: 

Ο κ. Γεωργιάδης, αλλά και άλλα στελέχη της κυβέρνησης  ανέλαβαν να κάνουν τη ‘’βρώμικη’’ δουλειά του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης για τις ευθύνες της τραγωδίας, αναδεικνύοντας ως «μείζον» πολιτικό ζήτημα την αναρρωτική άδεια στον επιθεωρητή.

Το ΠΑΣΟΚ έδρασε αστραπιαία σε ένα ακόμη ζήτημα ηθικής τάξης, όταν τόσο ΝΔ, όσο και ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν τα στελέχη τους στο απυρόβλητο και εντός των ψηφοδελτίων τους, παρά την ύπαρξη καταδικαστικών αποφάσεων και συντριπτικών πολιτικών ευθυνών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος