FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: Ενημέρωση για διανομή προϊόντων σε δικαιούχους προγράμματος ΤΕΒΑ

Ημερομηνία: 09-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Πέμπτη 13/3, Τρίτη 14/3 & Πέμπτη 16/3 στο χώρο Θεματικού Πάρκου Ξυστρή

Ο Δήμος Πύργου, ως εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενημερώνει τους ωφελούμενους, στο πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για τους απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» το οποίο χρηματοδοτείται από το ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας ότι η διαδικασία διανομής τροφίμων, αποκλειστικά για δικαιούχους ΤΕΒΑ,  πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13, την Τρίτη 14 & Πέμπτη 16/3/2023 και ώρες 10:00 έως 13:30, στο χώρο Θεματικού Πάρκου Ξυστρή.

 Οι ωφελούμενοι θα παραλάβουν 3 συσκευασίες με 21 προϊόντα (κρέας, τυριά, όσπρια, ζυμαρικά, φρούτα, είδη παντοπωλείου), συνολικού βάρους 33 κιλών ανά άτομο. Ποσότητα που θα πολλαπλασιαστεί ανάλογα με τον αριθμό των ωφελούμενων ανά οικογένεια, και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 200 κιλά το ανώτερο.

–   Οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πύργου, καθώς και προσωπικό άλλων υπηρεσιών και τμημάτων όπως της Πολιτικής Προστασίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, θα διατεθούν κι αυτή τη φορά και θα συνεισφέρουν καθοριστικά για την υλοποίηση της διαδικασίας προς τους δικαιούχους. Αυτό επεσήμανε ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, που επίσης τόνισε σχετικά: «Όπως έχουμε επαναλάβει, έχουμε συνολικά υποχρέωση να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βοηθάμε και να προστατεύουμε τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Το πρόγραμμα Τ.Ε.Β.Α. ως γνωστόν αφορά ανθρώπους, μακροχρόνια άνεργους, χαμηλών εισοδημάτων, οικονομικά αδύνατους κ.τ.λ., που έχουν ουσιαστικά μόνο το Ε.Ε.Ε. (πρώην Κ.Ε.Α.) ως οικονομικό βοήθημα στήριξης. Πρέπει να είμαστε δίπλα τους με κάθε εφικτό τρόπο».

Διαδικασία Διανομής:

•          Οι δικαιούχοι οφείλουν να προσέρχονται στον χώρο διανομής, την ημερομηνία και την ώρα που θα αναγράφεται στο γραπτό μήνυμα (SMS) που τους έχει αποσταλεί.

•          Ο κάθε δικαιούχος θα πρέπει να έχει μαζί του επίσημο έγγραφο απ’ όπου προκύπτει το Α.Μ.Κ.Α. ή το ΑΦΜ του όπως ορίζει το πρόγραμμα καθώς και την αστυνομική του ταυτότητα.

•          Σε περίπτωση που ο ωφελούμενος δεν δύναται να προσέλθει στο σημείο διανομής, τα προϊόντα θα παραληφθούν από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του δικαιούχου θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής.

•          Λόγω του ότι τα τρόφιμα τα οποία θα παραληφθούν έχουν μεγάλο βάρος, παρακαλούνται οι ωφελούμενοι να έχουν μεριμνήσει για τον τρόπο μεταφοράς των προϊόντων από το σημείο διανομής, στην οικία τους με δικό τους μέσο καθότι θα εισέρχεται το όχημα εντός του χώρου ταυτοποίησης, θα φορτώνεται και θα αποχωρεί από τον χώρο διανομής.

   Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του COVID-19, παρακαλούνται οι δικαιούχοι του προγράμματος να προσέρχονται στο χώρο διανομής τηρώντας  τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

* Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Γιάννης Αργυρόπουλος επεσήμανε:

«Ο Δήμος Πύργου σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας μέσω της σχετικής Κοινωνικής Σύμπραξης, θα προχωρήσει σε μια ακόμα προγραμματισμένη γι’ αυτό το διάστημα, διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Προγράμματος, οι οποίοι είναι συγκεκριμένοι από τα ισχύοντα. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους για τη διαδικασία διανομής, με βάση κι όσα ανακοινώνονται στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Εκ μέρους του Δήμου να αναφέρω πως, με βάση τις κατευθύνσεις του δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, προσωπικό από Υπηρεσίες και Τμήματα θα συνεισφέρουν στην ομαλή και γρήγορη υλοποίηση της διαδικασίας, που για τους εγγεγραμμένους δικαιούχους εντός του Δήμου μας κι αυτή τη φορά, όπως και την αμέσως προηγούμενη, ο χώρος θα είναι το Θεματικό Πάρκο Ξυστρή». 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος