FOLLOW US: facebook twitter

Λαοθάλασσα για τα Κούλουμα στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 19-03-2024 | Συντάκτης:

Με ζωντανή μουσική και πλούσια σαρακοστιανά από το δήμο, το ΔΛΤΚ και την Τ.Κ

Με ηλιόλουστο ήλιο, γιόρτασαν και φέτος τα Κούλουμα στο Κατάκολο, εκατοντάδες πολίτες που επέλεξαν και φέτος το επίνειο για να περάσουν την Καθαρά Δευτέρα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου Πύργου, του ΔΛΤΠ και της τοπικής κοινότητας.

Από νωρίς το μεσημέρι είχε στηθεί στην πλατεία του Κατακόλου ένα πλούσιος μπουφές με παραδοσιακά εδέσματα και κρασί, που είχαν την ευκαιρία να γευτούν, δωρεάν, οι επισκέπτες ενώ η ορχήστρα «Λαϊκά Μονοπάτια» με τον Πάνο Γεωργούλη κράτησε το κέφι σε υψηλά επίπεδα μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, καλή Σαρακοστή, υγεία και αισιοδοξία ενώ ευχαρίστησε τους Συλλόγους και την κοινότητα του Κατακόλου για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης.

Όπως είπε τα Κούλουμα είναι μια παραδοσιακή γιορτή που δίνει την ευκαιρία -πέρα από την τήρηση της παράδοσης- στους ανθρώπους να βρίσκονται και στα παιδιά να χαίρονται το έθιμο του χαρταετού. «Πρέπει να τηρούμε τις παραδόσεις και τα έθιμα μας και θα είμαστε παρόντες σε όλες τις τοπικές, θρησκευτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις. Θα είμαστε με το λαό, θα τους ακούμε όλους και θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

«Πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Νικολούτσος, επισήμανε ότι ουσιαστικά είναι η πρώτη δημόσια εκδήλωση του ΔΛΤΠ και μάλιστα προανήγγειλε ότι μαζί με τους συνεργάτες του, θα προετοιμάσουν ένα σύνολο εκδηλώσεων για το καλοκαίρι ώστε να δώσουν ένα στοιχείο πολιτισμού και να προσφέρουν μια άλλη ποιότητα και φιλοξενία στους επισκέπτες.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον αντιπρόεδρο του ΔΛΤ Αλέκο Γαλανόπουλο, τον πρόεδρο του Κατακόλου Φρατζή Κολόσακα και το μέλος Βάσω Γεωργιάδη για τις προσπάθειες τους. Καλή Σαρακοστή σε όλους».

Κ. Κολοβέρου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος