FOLLOW US: facebook twitter

«Όποιος δεν πληρώνει, δεν ποτίζει…»

Ημερομηνία: 19-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Έκτακτο, Νέα

Αυστηρό πλαίσιο από τον ΤΟΕΒ Σαβαλίων που χρωστά στη ΔΕΗ πάνω από 1 εκ. ευρώ!

-Οι οφειλές των μελών του για το 2023 ανέρχονται σε 330.000 ευρώ, αφού οι μισοί δεν πληρώνουν!

-Ο Οργανισμός μεταφέρθηκε και λειτουργεί σε νέα γραφεία

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση-karabatsimaro@yahoo.gr


Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη της νέας αρδευτικής περιόδου και ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων επιχειρεί να περιορίσει την απώλεια εσόδων από τους οφειλέτες, σε μία προσπάθεια διασφάλισης της ομαλότητας της διαδικασίας που κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, εξαιτίας των βεβαιωμένων οφειλών προς τη ΔΕΗ που αγγίζουν το 1.217.000 ευρώ!

Η νέα αρδευτική περίοδος ξεκινά στις 10 Απριλίου και ο ΤΟΕΒ έχει ανείσπρακτες οφειλές αρδευτών μόνο από το 2023 που ανέρχονται σε 330.000 ευρώ. «Αυτό μεταφράζεται, ότι το 45% των αρδευτών- μελών μας δεν έχει πληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τον Οργανισμό» θα πει στην Πρωινή ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Σαβαλίων Γιώργος Τσακοπιάκος.

Τη στιγμή λοιπόν που οι μισοί αρδευτές είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους, εξακολουθεί ένα μεγάλο ποσοστό να ‘σφυρίζει αδιάφορα’, βάζοντας σε κίνδυνο τη νέα αρδευτική περίοδο και εν γένει τη λειτουργία του ΤΟΕΒ, αφού πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος η ΔΕΗ να κατεβάσει τους διακόπτες.

Με ηλεκτροβάνες η άρδευση

Σε μία προσπάθεια να περιορίσει ο ΤΟΕΒ την απώλεια εσόδων , προχώρησε στην εγκατάστασης ηλεκτροβανών σε αντλιοστάσια του Οργανισμού, σύμφωνα με το πρόγραμμα Π.Α.Α. 4.3.1.

Έτσι, για την αρδευτική περίοδο 2024 θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

1) Η άρδευση θα πραγματοποιείται με χρήση κάρτας.

2)Η χρέωση θα γίνεται ανά κυβικό καλλιέργειας και όχι ανά στρέμμα.

3)Η κάρτα είναι ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ.

ΔΕΝ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΕΙ ΝΕΡΟ ΜΕ ΠΙΣΤΩΣΗ.

4) Τα μέλη που επιθυμούν να αρδεύσουν (πρώιμες καλλιέργειες), παρακαλούνται το αργότερο έως το τέλος Μαρτίου να προσέλθουν στα γραφεία του Οργανισμού προκειμένου να δηλώσουν με Υπεύθυνη Δήλωση τα στρέμματα & τις καλλιέργειες σύμφωνα με τον Κανονισμό Άρδευσης και εν συνεχεία θα τους χορηγηθεί η κάρτα.

5)Απαραίτητη προϋπόθεση για τα ανωτέρω είναι η ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΤΟΥΣ 2023.

Σε περίπτωση που ένα μέλος έχει ανεξόφλητα υπόλοιπα προηγούμενων ετών, θα πρέπει είτε να εξοφλήσει είτε να καλύψει το 30% της οφειλής και εν συνεχεία να γίνει από κοινού ρύθμιση του υπολοίπου έως 24 δόσεις. Σε περίπτωση που δεν είναι συνεπής σε περισσότερες συναλλαγματικές πέραν της μίας, ο Οργανισμός δε δύναται να του πιστώσει κυβικά στην κάρτα του αν δεν καλύψει τις καθυστερούμενες δόσεις.

6) Αγροτεμάχια που επιβαρύνονται με πάγιες εισφορές ή και αρδευτικές από προηγούμενους ενοικιαστές δεν έχουν δικαίωμα άρδευσης.

7) Μέλος που είναι υπερήμερος οφειλέτης και αδυνατεί να καλύψει τις ανωτέρω προδιαγραφές ΔΕΝ έχει δικαίωμα άρδευσης ακόμα και αν η Υ.Δ. γίνει σε συγγενικό πρόσωπο Α’ βαθμού. Επίσης, σε  περίπτωση συνεταιρισμού καλλιέργειας όπου ένας τουλάχιστον αρδευτής είναι υπερήμερος  οφειλέτης, θα πρέπει ο δεύτερος να αναλάβει τα αρδευτικά τέλη στο 100%. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τους χορηγηθεί νερό.

8)  Σε περίπτωση ζημιάς και γενικά οποιασδήποτε υλικής φθοράς μιας ηλεκτροβάνας ο Οργανισμός ενημερώνεται αυτομάτως μέσω ηλεκτρονικού συστήματος δίνοντας ακριβές σήμα εντοπισμού θέσης και οι παραβάτες θα τιμωρούνται βάσει των κείμενων νομοθετικών διατάξεων.

Ο κ. Τσακοπιάκος ξεκαθαρίζει ότι το ανωτέρω πλαίσιο θα τηρηθεί αυστηρά και με θρησκευτική ευλάβεια, όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Εάν δεν έχουμε εισπραξιμότητα, δεν θα μπορέσουμε να αποδώσουμε στη ΔΕΗ και τότε θα κατεβάσουν τον διακόπτη. Πρέπει να καταλάβουν τα μέλη μας, ότι δεν μπορούμε να διακινδυνεύσουμε κάτι τέτοιο» σημείωσε ο κ. Τσακοπιάκος.

Νέο ‘σπίτι’ μετά από 35 χρόνια!

Ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων, πέραν της προσπάθειας που καταβάλλει για εξυγίανση των οικονομικών του, έκανε ένα ακόμη ένα βήμα για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στα μέλη του και πρόσφατα μεταφέρθηκε και στεγάζεται σε νέο κτίριο. Μετά από 35 χρόνια, ο Οργανισμός άφησε τα παλιά του γραφεία και πλέον στεγάζεται σε ένα σύγχρονο χώρο, στο κτίριο του πρώην Αγροτικού Συνεταιρισμού Σαβαλίων, απέναντι από τα γραφεία της Κοινότητας.

«Ήταν επιβεβλημένο να λειτουργούμε σε έναν αξιοπρεπή χώρο. Με τα διπλάσια τετραγωνικά, μπορούμε πλέον να στεγάσουμε το αρχείο μας, υπάρχει πλέον τάξη και οι υπάλληλοι εργάζονται σε ανθρώπινες συνθήκες, ενώ και τα μέλη μας μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα και με καλύτερες συνθήκες» δήλωσε ο κ. Τσακοπιάκος, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που επί θητείας του κατέστη εφικτή η μεταφορά των γραφείων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος