FOLLOW US: facebook twitter

Έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος στη ΔΕΥΑΔ Πηνειού

Ημερομηνία: 19-03-2024 | Συντάκτης:

-Αναφορά σε οικονομικές «σκιές» από τη νέα διοίκηση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο από Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή στη ΔΕΥΑΔ Πηνειού αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Πηνειού, η οποία αφορά το χρονικό διάστημα από την έναρξη της λειτουργίας της έως και την ανάληψη καθηκόντων της νέας διοίκησης.

Στην εισήγησή του ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός, παρέθεσε το σχετικό έγγραφο που εστάλη στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Επιχείρησης, στο οποίο γίνεται αναφορά σε σοβαρά ζητήματα οικονομικής φύσης, όπως η καθυστέρηση στις πληρωμές προμηθευτών, οι προβληματικές συναλλαγές και η μειωμένη εισπραξιμότητα της επιχείρησης.

Όπως αναφέρεται, υπάρχουν «γκρίζες» οικονομικές πράξεις και συναλλαγές με προμηθευτές, καθώς και οι μεγάλες καθυστερήσεις στις πληρωμές και χαμηλή εισπραξιμότητα απαιτήσεων από την ΔΕΥΑ.

«Διαπιστώθηκαν οικονομικές πράξεις και συναλλαγές μεταξύ τρίτων (προμηθευτών) από την έναρξη της λειτουργίας που χρήζουν ειδικής διερεύνησης. Υπάρχουν έως και σήμερα καθυστερήσεις άνω των 60 ημερών κατά παρέκκλιση του ν. 4172/2013 στις πληρωμές τιμολογίων προς προμηθευτές εκ μέρους της ΔΕΥΑ Πηνειού. Υπάρχει έως και σήμερα μη είσπραξη απαιτήσεων  εκ μέρους της ΔΕΥΑ με αποτέλεσμα την οικονομική δυσχέρεια. Η νέα διοίκηση θέλει αποτελεσματική εποπτεία του συνόλου της οικονομικής διαχείρισης και του έγκαιρου εντοπισμού δημοσιονομικών κινδύνων», υπογραμμίζεται στο έγγραφο.

«Ο δημόσιος απολογισμός αποτελεί βασική αρχή της νέας διοίκησης καθώς και η αδήριτη ανάγκη για διαφάνεια και ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Είναι αναγκαία η αποτελεσματικότερη εποπτεία του συνόλου της οικονομικής διαχείρισης και του έγκαιρου εντοπισμού δημοσιονομικών κινδύνων. Επειδή ανέλαβα τη διοίκηση της ΔΕΥΑΔ Πηνειού, θέλω να ξέρω επακριβώς τι παρέλαβα και τα ευρήματα από τον Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή να είναι οδηγός για μια σωστότερη πορεία για την Επιχείρηση. Η νέα διοίκηση διατρανώνει την ακλόνητη θέληση και απόφασή της για πλήρη έλεγχο από ορκωτό ελεγκτή λογιστή επί των πάσης φύσεως οικονομικών στοιχείων δεδομένων στη ΔΕΥΑ Πηνειού», καταλήγει η σχετική εισήγηση.

Ο Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής θα είναι εγγεγραμμένος στο Μητρώο του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης & Ελέγχων του Υπουργείου Οικονομικών.

Το ελεγκτικό έργο θα διενεργηθεί σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Συναφών Υπηρεσιών (ISRS) 4400 και τα ευρήματα θα καταγραφούν με τη μορφή έκθεσης ευρημάτων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος