FOLLOW US: facebook twitter

Λαϊκή συνέλευση στο Περιστέρι για τις “ιερές” εκτάσεις

Ημερομηνία: 07-02-2022 | Συντάκτης:

Ανάστατοι οι κάτοικοι ζητούν να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο Ήλιδας


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Το φλέγον θέμα των “ιερών” εκτάσεων που έχει πάρει πλέον μορφή χιονοστιβάδας καθώς εκτός από τις Τ.Κ Χειμαδιού, Μουζακίου και Κουτσοχέρας, ακουμπά και εκτάσεις που διεκδικεί η Ι. Μ. Αγίων Θεοδώρων στην Τ.Κ Περιστερίου Ήλιδας καθώς και σε άλλες περιοχές που οριοθετούνται στις παρυφές χωριών της Πηνείας, ετέθη σε λαϊκή συνέλευση των κατοίκων στο Περιστέρι. Και στην προκειμένη περίπτωση το πρόβλημα είναι παρόμοιο για αρκετούς αγρότες του Περιστερίου που διαπίστωσαν τώρα με το Κτηματολόγιο ότι οι περιουσίες τους είναι στον αέρα. Έτσι εκτάσεις που θεωρούσαν δικές τους, βρέθηκαν να είναι μοναστηριακές.

Στην σύσκεψη στο Περιστέρι παρευρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Ήλιδας και πρώην αντιδήμαρχος Πηνείας Κώστας Αναγνωστόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της Τ.Κ Περικλής Παναγιωτόπουλος. Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι, πολλοί εξ αυτών τίθενται πλέον εκτός ιδιοκτησιών με το νεοεμφανιζόμενο καθεστώς και ζητούν να πάρει σαφή θέση το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμαρχος Ήλιδας, στην κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης.

Ο κ. Αναγνωστόπουλος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Ελληνικού Κτηματολογίου κ Δημήτρη Σταθάκη στην Αθήνα, όπου του έστειλε και τα έγγραφα που αφορούν την Τ.Κ Περιστερίου , ο οποίος ήταν βεβαίως ήδη ενήμερος και ασχολείται με το θέμα, αλλά δήλωσε ότι δεν είναι αποκλειστικά δική του αρμοδιότητα. Ο κ. Αναγνωστόπουλος διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι θα θέσει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο όπου όλοι πρέπει να τοποθετηθούν για να βοηθήσουν στην υπόθεση των μοναστηριακών εκτάσεων τονίζοντας ότι οι αγρότες όλων των παραπάνω περιοχών τις νέμονται για αρκετές δεκαετίες, άλλοι επιδοτούνται, άλλοι έχουν κάνει συμβόλαια στα παιδιά τους και κάθε φορά εμφανίζονται προβλήματα που ως τώρα ήταν συνήθως δασικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος