FOLLOW US: facebook twitter

Λαμπρός εορτασμός σε Λεχαινά, Ανδραβίδα και Βάρδα

Ημερομηνία: 29-10-2022 | Συντάκτης:

Με λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν χθες στις τρεις δημοτικές ενότητες του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το πρωί τελέστηκε επίσημη δοξολογία στον Ιερό  Ναό Αγίου Δημητρίου Λεχαινών παρουσία αρχών του τοπου ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του Β’ Δημοτικού Λεχαινών Θωμάς Κουτσουφλιανιώτης. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο  Μνημείο Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές ενώ η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου έγινε από την Φιλαρμονική Λεχαινών «ο Ορφευς». Αμέσως μετά ακολούθησε η καθιερωμένη μαθητική παρέλαση αλλά της Π.Υ. Λεχαινών.

Στην Ανδραβίδα, η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Διευθύντρια του ΓΕΛ Ανδραβίδας κ. Ευθυμία Αρβανιτάκη. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και αμέσως μετά  η παρέλαση των μαθητών της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, τμημάτων του Συλλόγου Φίλων του Πολιτισμού Ανδραβίδας και Πεδινής Ηλείας «ΕΣΤΙΑ» και τμημάτων του Συλλόγου «Μοριάς».

Στη Βάρδα η επίσημη δοξολογία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο καθηγητής του Γυμνασίου Βάρδας Αλέξιος Κούνας. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και στη συνέχεια η μαθητική παρέλαση στην Π.Ε.Ο. Πατρών Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος