FOLLOW US: facebook twitter

Με περηφάνεια η παρέλαση στο Δήμο Πηνειού

Ημερομηνία: 29-10-2022 | Συντάκτης:
  • Μαρίνος: «Τα παιδιά μας παρέλασαν με αισιοδοξία και υπερηφάνεια»

Με την Γαλανόλευκη ψηλά η μαθητιώσα νεολαία,  του Δήμου Πηνειού έδωσε δυναμικό παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο του 1940. Στη Γαστούνη, στο Βαρθολομιό και στο Τραγανό, καθώς και σε όλα τα χωριά του Δήμου, «τα νιάτα του τόπου, το μέλλον της Ελλάδας, παρέλασαν με υπερηφάνεια και απέδειξαν ότι είναι αποφασισμένα να ακολουθήσουν τα διαχρονικά μηνύματα- παρακαταθήκη των ηρώων του Έπους του ’40», όπως τόνισε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος.

Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου ξεκίνησε με Δοξολογία που τελέστηκε στους ιερούς ναούς των ΔΕ και ακολούθησε εκφώνηση πανηγυρικών (κ. Γ. Δεφίγκου Γαστούνη –κ. Αικ. Κουτροκόη Βαρθολομιό- κ. Δ. Γεωργόπουλος Τραγανό)  και στη συνέχεια Επιμνημόσυνη Δέηση και καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα, από αντιδημάρχους, εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, προέδρους ΤΚ και εκπροσώπους Συλλόγων.

Με τον καιρό να θυμίζει καλοκαίρι, ακολούθησε η μαθητική παρέλαση όπου γονείς, συγγενείς και φίλοι παρακολούθησαν τα παιδιά των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου Πηνειού να παρελαύνουν με περηφάνεια κρατώντας ψηλά την Γαλανόλευκη.

Στην Γαστούνη και το Βαρθολομιό η παρέλαση έγινε υπό τους παιάνας της Φιλαρμονικής Γαστούνης και του Μουσικού Συλλόγου Ορφέας αντιστοίχως.

Στη Γαστούνη αίσθηση προκάλεσε η παρουσία μελών του Ιππικού Ομίλου Πηνειού με τα υπέροχα άλογά τους.

Στη Γαστούνη στο Μνημείο Ηρώων στεφάνια κατέθεσαν: ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, ο πρ. Υπουργός Παιδείας καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο κ. Κων. Αρβανιτόπουλος εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας, ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Σπύρος Βασιλείου, η πρόεδρος της ΤΚ Γαστούνης κ. Μ. Μητσοπούλου, ο εκπρόσωπος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού κ. Τ. Αράπογλου, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Σμήναρχος ε.α κ. Τζανέττος, εκπρόσωποι Σωμάτων Ασφαλείας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κ. Μανωλάτος, εκπρόσωπος των Αγωνισθέντων της Κύπρου κ. Γ. Χρόνης εκπρόσωποι Συλλόγων και μαθητές οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος