FOLLOW US: facebook twitter

Λ. Βαρουξής: Νέα αρχή για την Ηλεία με αφετηρία την αρχαία Ολυμπία

Ημερομηνία: 11-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ορόσημο για την Ηλεία η χθεσινή ημέρα. Μετά από πολλές δεκαετίες ο νομός μας από ουραγός βρέθηκε σε θέση πρωταγωνιστή.

Όσοι βρεθήκαμε χθες στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας, στο αθλητικό και καλλιτεχνικό κέντρο του αρχαίου κόσμου που αποτελεί αναφοράς και έμπνευσης αλλά και παγκόσμιο σύμβολο των πανανθρώπινων αξιών, νιώσαμε υπερήφανοι για τον τόπο που γεννηθήκαμε και αισιόδοξοι πως αυτό που ζήσαμε είναι η αρχή για ένα καλύτερο αύριο.

Σε αυτόν τον μεγαλειώδη λατρευτικό τόπο της αρχαιότητας η ΠτΔ κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, η Microsoft και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσίασαν το πρότζεκτ «Αρχαία Ολυμπία: Κοινός Τόπος». Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο δημιούργημα το οποίο αφορά την ψηφιακή διατήρηση του Αρχαιολογικού Χώρου της Αρχαίας Ολυμπίας με την αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης. Ένα εμβληματικό πρότζεκτ, ένα έργο μοναδικό στην Ελλάδα που μπορεί να «ταξιδέψει» την Ολυμπία μας σε όλο τον κόσμο.

Ταυτόχρονα το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε προσωπικά πως θα ισχύσουν για τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας ανάλογα μέτρα ανασυγκρότησης της πυρόπληκτης περιοχής μ’ αυτά που αφορούν τη Βόρεια Εύβοια, μας δημιουργεί αισιοδοξία και πίστη ότι επιτέλους ήρθε η ώρα η Ηλεία να βγει από το τέλμα.

Μάλιστα το ότι ο Πρωθυπουργός συνοδευόταν από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, που με τη σειρά τους δεσμεύτηκαν για την πορεία αποκατάστασης των προβλημάτων στον δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και των ζημιών που προκλήθηκαν στις καλλιέργειες από τις φωτιές του καλοκαιριού καθώς και την στήριξη του αγροτικού κόσμου, καταδεικνύει το ενδιαφέρον του για την Ηλεία.

 

Λευτέρης Βαρουξής

Υπ. Τύπου Γραμματείας Αυτοδιοίκησης και Διαχείρισης Κρίσεων της Ν.Δ.
Μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Ηλείας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος