FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Αυγερινοπούλου: «Μια φωτεινή ημέρα για την Αρχαία Ολυμπία»

Ημερομηνία: 11-11-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Με αφορμή την εκδήλωση απόδοσης του έργου της ψηφιακής αναβίωσης της Αρχαίας Ολυμπίας, παρουσία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο υψηλής εκπαιδευτικής αξίας που υλοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία και οι επισκέπτες μέσω διαδραστικής εφαρμογής μπορούν να απολαύσουν, να θαυμάσουν και να εμπνευστούν από την αναβίωση του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Εξέφρασε τις ευχαριστίες της στην Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη και στην εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας που σε συνεργασία με τη Microsoft επέτυχαν να αναβιώσουν τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας».

Συνάντηση με τον PhilippeRogge και την ομάδα της Microsoft 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η κα Αυγερινοπούλου πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, κ. PhilippeRogge και ηγετικά στελέχη και τους ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για το έργο τους. Στον εγχείρημα της ψηφιακής απεικόνισης του αρχαίου ελληνικού κόσμου, η κα Βουλευτής πρότεινε από την Ηλεία να προστεθούν η Αρχαία Ήλιδα και ο Επικούριος Απόλλωνας, ο σπουδαίος αυτός ναός της αρχαιότητας που βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO.

Η Βουλευτής έθεσε, ακόμη, υπόψιν τους μια πρόταση να στηριχθούν τα παιδιά των πυρόπληκτων περιοχών του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου Πύργου και να υλοποιηθεί πρόγραμμα ψηφιακών δεξιοτήτων της Microsoftγια τα παιδιά αυτά. Ακούγοντας την πρόταση της κα Αυγερινοπούλου, οι εκπρόσωποι της εταιρίας εξέφρασαν την πρόθεσή τους να συνεχίσουν να στηρίζουν την πυρόπληκτη περιοχή, με την οποία, άλλωστε, έχουν αναπτύξει δεσμούς, μετά τα δύο χρόνια συνεργασίας για το έργο της ψηφιακής απεικόνισης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος