FOLLOW US: facebook twitter

Μήνυμα νίκης από την Αμαλιάδα ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα!

Ημερομηνία: 11-11-2021 | Συντάκτης:

Καθολική η συμμετοχή των καταστηματαρχών Εστίασης Ήλιδας στο χθεσινό λουκέτο διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


 

Με  μαγαζιά ερμητικά κλειστά, «λουκέτα» και κατεβασμένα ρολά  σε  όλα τα καταστήματα εστίασης στην Αμαλιάδα και όλο το δήμο , υποδέχθηκε χθες η Εστίαση χωρίς… καφέ και φαγητό, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους υπουργούς του που κατέφτασαν στην Αρχαία Ολυμπία. Με τον τρόπο αυτό, ο Σύλλογος Καταστηματαρχών δήμου Ήλιδας, θέλησε να στείλει ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ενάντια στα νέα μέτρα για τον κορονοϊό καθώς η Εστίαση δέχεται πλέον ένα ακόμα δυνατό πλήγμα, γι αυτό και κάνουν λόγο για νέο άτυπο λοκ ντάουν.

Η συμμετοχή στην χθεσινή αυτή κίνηση διαμαρτυρίας έφτασε το 99%, γεγονός που αποδεικνύει σε πόσο δύσκολη θέση βρίσκεται για μια ακόμα φορά η Εστίαση, ενώ παράλληλα με αυτήν τη  μαζικότητα,  ενισχύεται το διεκδικητικό πλαίσιο των αιτημάτων τους. Η Αμαλιάδα θύμιζε  «νεκρή» πόλη, καθώς η κεντρική πλατεία Αγίου Αθανασίου, ο πεζόδρομος αλλά και τα  περιφερειακά και συνοικιακά καταστήματα εστίασης, καφέ, εστιατόρια, παραδοσιακά καφενεία και ντελίβερι ήταν όλα κλειστά με εξαίρεση δύο νόμο περιπτώσεις. Βεβαίως όπως αναφέρει και σε σχετική της ανακοίνωση της η διοικούσα επιτροπή του Συλλόγου, ο αγώνας δεν τελείωσε εδώ, μόλις ξεκίνησε πάλι.

 

Β. Νηπεργιάλης: «Συγκλονιστική η συμμετοχή»

 

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του Συλλόγου καταστηματαρχών ” ΕΣΤΙΑΣΗ ΗΛΙΔΑΣ κ. Βασίλης Νηπεργιάλης μιλώντας στην Πρωινή για την χθεσινή διαμαρτυρία κατά των νέων μέτρων για τον κορονοϊό που πλήττουν σφόδρα τις επιχειρήσεις, τόνισε ότι η συμμετοχή των καταστηματαρχών της εστίασης στην Αμαλιάδα και σε όλο το δήμο Ήλιδας ήταν καθολική – με εξαίρεση δύο μόνο περιπτώσεις- και  έτσι η Αμαλιάδα  είναι πλέον πρωτοπόρος σε αυτήν την μάχη και στέλνει μήνυμα νίκης σε όλη την Ελλάδα.

«Είναι πραγματικά συγκλονιστική η συμμετοχή των συναδέλφων της ´ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΗΛΙΔΑΣ´ στη διαμαρτυρία μας ενάντια στα μέτρα της πολιτείας. Το ποσοστό συμμετοχής ανέρχεται στο 99%.Έκλεισαν τα πάντα συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών καφενείων, ντελίβερι καφέ ,καφετεριών ,εστιατορίων και ψητοπωλείων. Είναι ένα μήνυμα νίκης το οποίο ξεκινάει από την Αμαλιάδα κ θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα. Για το 1% που κρύφτηκε πίσω από ιδιοκτησιακά καθεστώτα ,η απάντηση θα δωθεί από τους ίδιους τους συμπολίτες μας από την Πέμπτη 11/11 που θα είμαστε και πάλι ΟΛΟΙ στη διάθεση των συμπολιτών μας να κριθούμε ανάλογα με την συμπεριφορά μας και τις υπηρεσίες μας. Βασίλης Νιπεργιάλης Πρόεδρος διοικούσας επιτροπής

 

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του Συλλόγου

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Ήλιδας εξέδωσε και ευχαριστήρια ανακοίνωση προς όλους τους συναδέλφους του αναφέροντας τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ ´ΕΣΤΙΑΣΗ ΗΛΙΔΑΣ´

Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου μας .Η συμμετοχή μας στη σημερινή διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα της πολιτείας ήταν συγκλονιστική και έφτασε στο 99%. Ειδικότερα τους συναδέλφους των : παραδοσιακών καφενείων ,καταστημάτων delivery και take away, καφετεριών , καταστημάτων διασκέδασης ,εστιατορίων και ψητοπωλείων .Είναι πρωτόγνωρη η συμμετοχή και δείχνει ότι όλοι έχουμε αντιληφθεί το τέλμα στο οποίο περιέρχεται η εστίαση. Αυτούς που ανήκουν στο 1% και κρύφτηκαν πίσω από αστείες δικαιολογίες, θέλοντας να εκμεταλλευτούν το ιδιαίτερο της ημέρας, τους αφήνουμε στην κρίση των συμπολιτών μας από την Πέμπτη 11/11 ,όπου θα είμαστε και πάλι όλοι παρόντες στην καθημερινή μάχη επιβίωσης. Ο αγώνας μόλις ξεκίνησε και πάλι …»

 

Τα αιτήματα

Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης Ήλιδας , αναζητεί μέτρα στήριξής της για την αποφυγή λουκέτων και απώλειας θέσεων εργασίας  και συγκεκριμένα ζητά:

-Ελεύθερη είσοδο των πελατών μας στους εξωτερικούς χώρους .

-Είσοδο με rapid test στους εσωτερικούς χώρους

-Είσοδο με self test σε εσωτερικούς χώρους για ανήλικους κάτω των 18 .

Μη επιστροφή των επιστρεπτέων προκαταβολών
Συνέχιση της επιδότησης ενοικίου – Επαναφορά του μέτρου αναστολής των συμβάσεων εργασίας

Απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών
Μείωση του ΦΠΑ στο 6%
Συνέχιση της επιδότησης των δόσεων δανείων
Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του2020 και των αρχών του 2021 .


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος