FOLLOW US: facebook twitter

Κορυφώνεται η κάθοδος των ετεροδημοτών – Πασχαλινή άνοδος για το ΚΤΕΛ Ηλείας

Ημερομηνία: 03-05-2024 | Συντάκτης:

-Η μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς αύξησε την επιβατική κίνηση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αυξημένη κίνηση καταγράφει στη φετινή πασχαλινή περίοδο το ΚΤΕΛ Ηλείας, καθώς η μεταφορά της Πρωτομαγιάς στην Τρίτη του Πάσχα εξελίχθηκε σε πρόσθετο κίνητρο για κάθοδο των ετεροδημοτών και λοιπών επισκεπτών.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο υπεύθυνος του Γραφείου Κίνησης, Φάνης Αναστασόπουλος, καταγράφεται ελαφρά άνοδος σε σχέση με πέρυσι στην επιβατική κίνηση, καθώς έχουν προγραμματιστεί αρκετά έκτακτα δρομολόγιο τόσο για την κάθοδο στην Ηλεία όσο και για την επιστροφή.

«Πάμε πολύ καλά μέχρι τώρα, καθώς η επιβατική κίνηση κορυφώνεται από τη Μεγάλη Τετάρτη έως την Μεγάλη Παρασκευή. Η πληρότητα είναι στο 100%, καθώς φαίνεται ότι βοηθάει το γεγονός ότι μεταφέρθηκε η αργία της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα, αφού για εκείνη την ημέρα έχουμε ήδη αρκετά προγραμματισμένα δρομολόγια επιστροφής. Είναι χαρακτηριστικό για τη Μεγάλη Πέμπτη είχαμε προγραμματισμένα 22 με 23 λεωφορεία για τον Πύργο, όταν τα τακτικά δρομολόγια είναι συνήθως εννέα», τόνισε και πρόσθεσε ότι φέτος οι επισκέπτες έρχονται σταδιακά.

«Η διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι ότι φέτος ξεκίνησαν να έρχονται επιβάτες από το περασμένο Σαββατοκύριακο. Έχει “μοιραστεί” η κίνηση. Κυρίως είναι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη και μετά από Ιωάννινα. Σε γενικές γραμμές, πάντως, στη φετινή χρονιά βλέπουμε ότι υπάρχει μεγαλύτερη συχνότητα στις μετακινήσεις, γεμίζουν δηλαδή πιο συχνά τα λεωφορεία», ανέφερε.

Μακριά από τα προ πανδημίας επίπεδα

Η σταδιακή αύξηση των μετακινήσεων δεν συνεπάγεται και επιστροφή στα συνήθη δεδομένα που ίσχυαν πριν από την πανδημία, αφού πλέον έχουν αλλάξει οι συνήθειες του επιβατικού κοινού.

Όπως εξήγησε στην «Πρωινή» ο κ. Αναστασόπουλος, το 2018 και το 2019 η Μεγάλη Εβδομάδα εκκινούσε από τουλάχιστον 24 δρομολόγια τη μέρα.

«Απέχουμε πολύ ακόμα από τα προ πανδημίας επίπεδα. Το 2018 και το 2019 βγάζαμε τουλάχιστον 24 με 25 δρομολόγια, τώρα είμαστε 22 με 23, ενώ είναι και άλλο το κόστος το σημερινό με το 2019. Επίοσης έχουν αλλάξει οι συνήθειες του επιβατικού κοινού και αρκετοί χρησιμοποιούν ιδιωτικά μέσα μετακίνησης», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia