FOLLOW US: facebook twitter

Κορωνοϊός: Η πανδημία «παγώνει» και το «πέναλτι» για τις αποδείξεις

Ημερομηνία: 13-01-2021 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”125683″ img_size=”full”][vc_column_text]Στο «πάγωμα» ενός φορολογικού μέτρου που όταν είχε εισαχθεί είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, φαίνεται ότι προσανατολίζεται η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων ανακούφισης από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ποινή 22%

Πρόκειται για την «ποινή» που θα επιβαλλόταν σε όσους φορολογούμενους δεν έκαναν χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών τουλάχιστον ίση με το 30% του εισοδήματός τους, και η οποία προέβλεπε την επιβολή φόρου με συντελεστή 22% στη διαφορά ανάμεσα στο απαιτούμενο ύψος δαπανών και σε αυτό που έκαναν οι φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να «παγώσει» για τα εισοδήματα του 2020 τη συγκεκριμένη διάταξη, καθώς, όπως αναφέρουν πηγές του οικονομικού επιτελείου, δεν είναι απαραίτητο να υπάρξουν φορολογικές ποινές εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, και σημειώνουν ότι οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν εν καιρώ και αφού εξετάστούν και αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα.

Μια πρόγευση για τις προθέσεις της κυβέρνησης είχε δώσει και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο οποίος είχε δηλώσει στο Mega ότι «όλο αυτό το θέμα, δεδομένου ότι είχαμε δύο lockdown, θέλει επανεξέταση. Δεν μπορούμε ένα μέτρο που ίσχυσε με κανονική κατανάλωση να εφαρμοστεί με τον ίδιο τρόπο τώρα. Μην έχει κανείς αγωνία, κανείς δεν πρόκειται να αδικηθεί. Θα μετρήσουμε, θα δούμε ποιοι και γιατί έχουν πρόβλημα και θα πάρουμε τις αποφάσεις μας. Δεν υπάρχει περίπτωση να εφαρμοστεί όπως είχε προγραμματιστεί».

«Πάγωμα» για ένα χρόνο

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αλλάξει τον νόμο, αλλά απλώς να «παγώσει» την επίμαχη διάταξη για ένα χρόνο, καθώς, όπως σημειώνεται η πανδημία είχε δύο συγκεκριμένες συνέπειες: αυξήθηκαν και οι καταθέσεις, αλλά και πολλαπλασιάστηκε η χρήση του πλαστικού χρήματος ακόμα και για μικροσυναλλαγές.

Για το «30%» υπολογίζονται σχεδόν όλα τα έξοδα κάθε νοικοκυριού όπως οι δαπάνες για αγορές τροφίμων, ποτών, ρούχων, παπουτσιών, ηλεκτρικών, ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων, λογαριασμοί κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης και κοινοχρήστων, ιατρικές επισκέψεις και εξετάσεις, νοσήλια και ασφάλιστρα.

Πηγή: topontiki.gr[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot