FOLLOW US: facebook twitter

Άγνωστο παραμένει πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια

Ημερομηνία: 13-01-2021 | Συντάκτης:

Άγνωστο παραμένει το πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια  καθώς δεν μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή μεταξύ ειδικών και κυβέρνησης. Από τη μια, η ατομική και δημόσια υγεία, και από την άλλη, οι οργανωτικές δυσκολίες, ειδικά για το Λύκειο. «Η Γ΄ Λυκείου δεν μπορεί ν ανοίξει μόνη της διά ζώσης χωρίς τις άλλες τάξεις Α΄και Β΄» δήλωσε  η κ. Κεραμέως, δείχνοντας το αδιέξοδο. Μόνο που η επιτροπή των ειδικών δεν έχει κληθεί να λύνει πολιτικά ζητήματα και ούτε οι τελειόφοιτοι μπορούν να κάνουν υπομονή. Βρίσκονται στην κρισιμότερη φάση.

Αν ληφθεί υπόψη ότι έγινε του… αλαλούμ για να αποφασιστεί, εν τέλει, το άνοιγμα Νηπιαγωγείων-Δημοτικών, τότε θα πρέπει να αναμένουμε μεγάλη ανηφόρα, ειδικά για τα Λύκεια. Και αν το ένα πρόβλημα είναι το αυξημένο ιικό φορτίο των μεγαλύτερων σε ηλικία μαθητών, το άλλο εξίσου σημαντικό πρόβλημα, αποκλειστικά, όμως, για την κυβέρνηση, είναι οι καθηγητές του Λυκείου. Κάτι που ταυτόχρονα καθιστά πολύ πιο δύσκολο το τρίτο πρόβλημα, τη φετινή Α΄ Λυκείου που αποτελεί εξ ορισμού την κρισιμότερη τάξη.

Οι ίδιοι εκπαιδευτικοί κάνουν μάθημα όχι μόνον στη Γ΄ Τάξη αλλά και στις άλλες δύο, ενίοτε και σε κάποιες του Γυμνασίου. Αν λοιπόν κληθούν να πάνε σχολείο για τη Γ΄ τάξη ποιος θα διδάξει μέσω διαδικτύου στις άλλες δύο; Κι επειδή δεν τίθεται καν ζήτημα για νέες προσλήψεις, ούτε είναι ελκυστική η λύση των τριμηνιτών που εφηύρε το υπουργείο για την πανδημία, καθώς κι αυτό θέλει χρήμα, απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί. Η υπουργός δήλωσε ξεκάθαρα: «Οι εκπαιδευτικοί που είναι στη Γ΄ Λυκείου είναι ταυτόχρονα και στην Α΄ και Β΄, άρα δεν μπορούν να είναι ταυτόχρονα και διά ζώσης και εξ αποστάσεως.

Αυτό είναι ένα θέμα που θα εξεταστεί προτού αποφασιστεί το άνοιγμα των σχολείων». Γιατί το είπε; Για να το ακούσει η επιτροπή; Τέτοια πολιτική παρέμβαση στο έργο της; Μπααα. Για να τα ακούσει ο πρωθυπουργός; Δεν χρειάζεται. Για προειδοποιήσει τους μαθητές ειδικά της Γ΄ Λυκείου; Που δεν μπορούν ούτε στα φροντιστήρια των ολιγομελών τμημάτων να πάνε; Αντε και τους το είπε. Θα αποφορτίσει το κλίμα που γίνεται όλο και πιο εκρηκτικό; Ή θα μειώσει το άγχος που μεγάλωσε κι άλλο με την αστεία μείωση ύλης που έκανε για τα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα;

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος