FOLLOW US: facebook twitter

Κορονοϊός: Η κυβέρνηση “ξέχασε” ευπαθείς ομάδες από την ΠΝΠ

Ημερομηνία: 13-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Μια επικίνδυνη αβλεψία καθώς δεν γίνεται καμιά αναφορά για όσους ανήκουν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες και εργάζονται.

Και όμως συνέβη και αυτό. Με τον κορονοϊό να καταγράφει ήδη έναν νεκρό στην χώρας μας και τα κρούσματα να αγγίζουν τα 100, η κυβέρνηση παρά τις συνεχείς εκκλήσεις προς τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν σπίτι τους….”ξέχασε” τελικά να τις συμπεριλάβει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Στην ΠΝΠ δεν γίνεται καμιά αναφορά στους χρόνια πάσχοντες με αναπηρία που εργάζονται!

Αυτό σημαίνει πως η έκκληση της κυβέρνησης δεν μπορεί με βάση την ΠΝΠ να εφαρμοστεί στην πράξη, αφού δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη στο πως π.χ. κάποιος που έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση και βρίσκεται στη “ζώνη κινδύνου”, καλύπτεται από την ΠΝΠ στο να παραμείνει στο σπίτι του και να ζητήσει να δουλέψει με τηλεργασία.

Να σημειωθεί πως η απίστευτη αυτή αβλεψία να μην καλυφθούν από το Νόμο χιλιάδες καρκινοπαθείς, ανοσοκατασταλμένοι και όλοι όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, έρχεται μετά από δύο δημόσιες εκκλήσεις του πρωθυπουργού προς τις ευπαθείς ομάδες να μείνουν στο σπίτι τους, μια δημόσια έκκληση για τον ίδιο λόγο από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, τις συνεχείς εκκλήσεις των λοιμοξιολόγων, αλλά και πιο πρόσφατα από το “112” της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς στο μήνυμα που έστειλε το βράδυ της Τετάρτης με οδηγίες προς τις ευπαθείς ομάδες, ζητούσε να μείνουν στο σπίτι “όσο το δυνατό περισσότερο”!

Μάλιστα η ΕΣΑμεΑ ετοιμάζει και σχετική ανοιχτή επιστολή με στόχο να υπάρξουν βελτιώσεις στην σχετική ΠΝΠ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν και άλλα ζητήματα στην ΠΝΠ που αφορούν τους χρόνια πάσχοντες με αναπηρία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος