FOLLOW US: facebook twitter

Οι προτάσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου για τη στήριξη των επιχειρήσεων για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του κορονοϊού

Ημερομηνία: 13-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό κατέθεσε η Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Ελλάδας, η οποία προτείνει, εκτός από τις ήδη ενταγμένες επιχειρήσεις, να ενταχθούν στα μέτρα και όλες οι υπόλοιπες επιχειρήσεις και να συσταθούν επιτροπές  παρακολούθησης από τα Επιμελητήρια, τους Εμπορικούς, Επιστημονικούς Συλλόγους κλπ, που θα καταγράφουν και θα αξιολογούν για κάθε επιχείρηση την απώλεια εισοδήματος και τη μείωση των θέσεων εργασίας.

1. Αναστολή  καταβολής των φορολογικών υποχρεώσεων (βεβαιωμένες και ρυθμίσεις) μέχρι 31/07/2020 για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο του τουριστικού προϊόντος (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά πρακτορεία κ.λ.π.), τις επιχειρήσεις εστίασης και τις μεταφορικές επιχειρήσεις και μέχρι 31/05/2020 για τις λοιπές επιχειρήσεις.

2. Αναστολή καταβολής των ασφαλιστικών υποχρεώσεων (βεβαιωμένες και ρυθμισμένες) μέχρι 30/06/2020 για τις επιχειρήσεις που ανήκουν στον κλάδο του τουριστικού προϊόντος, τις επιχειρήσεις εστίασης και τις μεταφορικές επιχειρήσεις και μέχρι 31/05/2020 για τις λοιπές επιχειρήσεις. Όσον αφορά στην εξόφληση των φορολογικών υποχρεώσεων και των ασφαλιστικών οφειλών που αναστέλλονται, η εξόφλησή τους να γίνεται τμηματικά και ισόποσα στους επόμενους 12 μήνες από την λήξη της αναστολής, προκειμένου να εξασφαλίζεται η απαραίτητη ρευστότητα από το λειτουργικό κύκλωμα της επιχείρησης.

3. Επίσπευση διαδικασιών επιστροφής φόρων από το Ελληνικό Δημόσιο στις επιχειρήσεις για όλες τις επιχειρήσεις, καθώς και επίσπευση χρηματοδότησης από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

4. Αναστολή υποχρεώσεων καταβολής δόσεων για δανειολήπτες μέχρι 30/06/2020, καθώς και αναβολή ετησίων αξιολογήσεων των πελατών από τις τράπεζες έως 30/06/2020 για όλες τις επιχειρήσεις.

5. Στήριξη των εργαζομένων με επίδομα σε περίπτωση αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης ή περίπτωσης προσωρινής παύσης απασχόλησης λόγω μείωσης τζίρου για όλες τις επιχειρήσεις.

6. Αποζημίωση για απώλεια εισοδήματος λόγω μείωσης των πωλήσεων και μείωσης θέσεων εργασίας ανά επιχείρηση / κλάδο δραστηριότητας / περιοχή για όλες τις επιχειρήσεις, με βάση έλεγχο και αξιολόγηση από ειδική επιστημονική επιτροπή ή/και με εκπόνηση σχετικής μελέτης.

7. Χρηματοδότηση για Κεφάλαιο Κίνησης με ευνοϊκούς όρους μέσω της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ή οποιουδήποτε άλλου φορέα ευρωπαϊκού ή εγχώριου σε όλες τις επιχειρήσεις.

8. Μη υποβολή προστίμων για εκπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων οποιουδήποτε είδους μέχρι 30/06/2020.

9. Παράταση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων που δεν επιβαρύνουν τα δημόσια έσοδα και έχουν πληροφοριακό χαρακτήρα πχ Συγκεντρωτικές Καταστάσεις Πελατών – Προμηθευτών (ΜΥΦ).


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος