FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Μεγάλο ντέρμπι με Ελευθερούπολη-Το Σάββατο στις 5μ.μ. στην  Ήλιδα

Ημερομηνία: 09-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Ο Κόροιβος έχει μπροστά του ο Σάββατο ένα μεγάλο παιχνίδι, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Elite League. Υποδέχεται στο Κλειστό της Ήλιδας, στις 5μ.μ., την πρωτοπόρο Ελευθερούπολη, σε ένα σπουδαίο αγώνα, με μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας, που ισοβαθμεί στην κορυφή της βαθμολογίας με Πανερυθραϊκό και Μαρούσι (14 νίκες-7 ήττες).

Ο Κόροιβος έχει δύο νίκες λιγότερες (12-8), αλλά και παιχνίδι λιγότερο με τον Τρίτωνα στην Αθήνα, το οποίο θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη 15 Μαρτίου. Η ηλειακή ομάδα στη δυνατή έδρα της θα επιδιώξει να πάρει τη νίκη που θα την διατηρήσει ψηλά στην βαθμολογία, στο κόλπο της συμμετοχής στα πλέι-οφ, που δίνει η παρουσία στην πρώτη οχτάδα της βαθμολογίας.

Κι επιπλέον η νίκη θα είναι πολύ σημαντική, διότι ο Κόροιβος θα πάει στο 2-0 με την Ελευθερούπολη (είχε νικήσει στην Καβάλα στον α΄ γύρο με 73-67), σε περίπτωση που οι δυο ομάδες συναντηθούν στα πλέι-οφ.

Στο «σπίτι» του ο Κόροιβος είναι ισχυρός με  7 νίκες-3 ήττες, έχοντας κερδίσει μεταξύ άλλων το Μαρούσι και το Ψυχικό και θέλει να αξιοποιήσει την δύναμη της έδρας, με την παρουσία και των φλογερών φιλάθλων του.

Η Ελευθερούπολη είναι μια έμπειρη ομάδα, η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση, ωστόσο μακριά από την Καβάλα, δεν είναι το ίδιο δυνατή (έχει 5 νίκες-5 ήττες) και ο Κόροιβος μπορεί να πάρει το δίποντο της νίκης και να ανεβεί ακόμα ψηλότερα στην βαθμολογία από την 7η θέση στην οποία βρίσκεται τώρα, έχοντας όμως και παιχνίδι λιγότερο.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 11/3-Ώρα 5μ.μ.

Κόροιβος-Ελευθερούπολη 
Καβάλα-Ερμής Σχημ.
Α.Ο. Αγρινίου-Αίας Ευόσμου
Α.Ε. Ψυχικού-Ν.Ε. Μεγαρίδος
Αμύντας-Φ.Ε.Α. Ν.Φ./ Ν.Χ.
Ηρακλής-Παπάγου

Ώρα 8μ.μ.

Μαρούσι-Χ. Τρικούπης

Κυριακή 12/3-Ώρα 3μ.μ.

Τρίτων-Πανερυθραϊκός


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος