FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβος: Με Πανερυθραϊκό το Σάββατο-Τα δεδομένα για τα πλέι-οφ

Ημερομηνία: 28-03-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
ELITE LEAGUE 2023-2024 / ΓΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΑΣΑ ΚΟΡΟΙΒΟΣ (ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Προτελευταία αγωνιστική το Σάββατο στο πρωτάθλημα της Elite League και ο Κόροιβος υποδέχεται στις 4μ.μ., στο Κλειστό της Ήλιδας, τον Πανερυθραϊκό, που ισοβαθμεί στην 11η θέση με τον Έσπερο Λαμίας με ρεκόρ 12 νίκες-16 ήττες. Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην προσπάθεια της ηλειακής ομάδας να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται και να πάει στα πλέι-οφ με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Αυτή τη στιγμή ο Κόροιβος είναι 6ος με ρεκόρ 16 νίκες-12 ήττες και κυνηγάει τον Μίλωνα που έχει μια νίκη περισσότερη, ενώ η αθηναϊκή ομάδα υπερτερεί και στην ισοβαθμία. Αυτό σημαίνει πως ο Κόροιβος για να πάρει την 5η θέση πρέπει να κάνει το δύο στα δύο (την τελευταία αγωνιστική παίζει στο Ψυχικό) και ταυτόχρονα ο Μίλωνας να κάνει δύο ήττες, με Παπάγου εντός και Μεγαρίδα εκτός, σενάριο δύσκολο μεν , όχι ακατόρθωτο δε. Βέβαια, σε όποια θέση κι αν τερματίσει ο Κοροιβος είτε στην 5η όπου θα «σταυρώσει» στα πλέι-οφ με τον 4ο είτε στην 6η όπου θα παίξει με τον 3ο, το θέμα είναι αν με την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στα πλέι-οφ είναι στο 1-1 νίκες ή στο 0-2, καθώς τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου μετρούν στα πλέι-οφ. Με Μεγαρίδα και Ηρακλή ο Κόροιβος είναι στο 1-1, ενώ με Ελευθερούπολη και Μίλωνα στο 0-2. Και το πιθανότερο είναι ο Κόροιβος να συμμετάσχει στα πλέι-οφ με μειονέκτημα έδρας (πλεονέκτημα έδρας έχουν οι πρώτες τέσσερις της βαθμολογίας).

Βελτιωμένος ο Πανερυθραϊκός

Όπως και να ’χει ο Κόροιβος θα κυνηγήσει το 2 στα 2 τις εναπομείνασες αγωνιστικές και θα περιμένει να δει τον αντίπαλό του. Το Σάββατο κόντρα στον Πανερυθραϊκό είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Κι αυτό διότι η αθηναϊκή ομάδα στον β΄ γύρο είναι σαφώς βελτιωμένη, με 7 νίκες-6 ήττες, όσες δηλαδή και ο Κόροιβος. Μάλιστα, έχει κερδίσει εκτός έδρας τον Μίλωνα και την Μύκονο και με διψήφιες διαφορές! Πρώτος σε μέσο όρο πόντων είναι ο 24χρονος Αμερικανός φόργουορντ Τάιρον Μπρούερ με μ.ο. 15.4 πόντους και 7 ριμπάουντ  και δεύτερος ο 22χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ Περικλής Κουρουπάκης με μέσο όρο 14,4 πόντους και 8 ριμπάουντ (παίζει στην ομάδα της Ν. Ερυθραίας με την μορφή δανεισμού από τον Προμηθέα).  

Στον Πανερυθραϊκό παίζει από τα μέσα Δεκεμβρίου και ο Γιάννης Αθηναίου που έχει υπάρξει διεθνής σε 26 αγώνες με την Εθνική Ανδρών κι έχει παίξει, μεταξύ άλλων, σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Ο 35χρονος Αθηναίου έχει φέτος στην Elite League κατά μέσο όρο 10,6 πόντους, 6,6 ασίστ και 3,6 ριμπάουντ.

Στον α΄ γύρο, στις 20 Δεκεμβρίου, ο Κόροιβος είχε κερδίσει πολύ εύκολα στη Ν. Ερυθραία με 64-86, στο καλύτερο φετινό εκτός έδρας παιχνίδι του.

Φωτογραφία: Ε.Ο.Κ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia