FOLLOW US: facebook twitter

Κοινή επιδίωξη η «αποδέσμευση» των αποθηκών του ΑΣΟ

Ημερομηνία: 17-02-2022 | Συντάκτης:

-Θετικό το δημοτικό συμβούλιο Πύργου για την αναθεώρηση της απόφασης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Στην άρση της δέσμευσης των αποθηκών του ΑΣΟ στον Πύργο ως χώρου πρασίνου συμφώνησαν τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Πύργου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα η ανάπλασή τους και η μετατροπή τους σε μόνιμη έδρα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου για Παιδιά & Νέους από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, ανέφερε πως η δέσμευση του τετραγώνου των αποθηκών του ΑΣΟ είναι μια αστοχία που πρέπει να διορθωθεί, προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο και να αποκτήσει ο Πύργος έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού που θα συμβάλει καθοριστικά στην αναπτυξιακή πορεία όλου του δήμου.

«Ο δήμος στηρίζει το φεστιβάλ και θεωρεί πως οι αποθήκες του ΑΣΟ είναι ο χώρος με το κατάλληλο αισθητικό φορτίο για να αποτελέσει τη μόνιμη έδρα του. Εδώ υπάρχει μια αστοχία που δεσμεύει τον χώρο, η οποία είχε ληφθεί “οίκοθεν” από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής το 2016. Στη συνάντηση με την Περιφέρεια εντοπίσαμε την ασυμβατότητα της χρήσης και θέλουμε να αποδεσμευτεί από χώρος πρασίνου. Για αυτό και σήμερα θέλουμε να διατυπωθεί ξεκάθαρα η πολιτική μας βούληση να ψηφιστεί αυτή η αλλαγή. Πρέπει να υπάρχει αυτή η πολιτική απόφαση», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Παρών στο δημοτικό συμβούλιο ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, ο οποίος τόνισε το συγκεκριμένο έργο είναι προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή της θητείας του
«Είναι κάτι που το έχει ανάγκη η πόλη και όλη η Ηλεία, έναν σύγχρονο χώρο πολιτισμού που δεν θα δώσει εξωστρέφεια στην πόλη μόνο τη μία εβδομάδα του Δεκεμβρίου αλλά όλο τον χρόνο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάδοχος για την εκπόνηση της μελέτης, ώστε μέσα στο 2022 –και αφού ξεπεράσουμε γραφειοκρατικά εμπόδια- να δημοπρατηθεί. Σκαλίζοντας το θέμα, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως όταν διαπιστώσαμε πως ένα ολόκληρο τετράγωνο είχε δεσμευτεί ως χώρος πρασίνου και ερευνήσαμε αν αυτό ανατρέπεται και πώς. Ως νομικός θεωρώ ότι ανατρέπεται, αρκεί να γίνει γρήγορα. Θεωρώ ότι το Συμβούλιο παίρνει μια απόφαση εξωτερίκευσης της πολιτικής βούλησης και ο μελετητής θα πάρει την απόφαση να τροποποιήσει-αναθεωρήσει τη μελέτη που έχει εκπονήσει. Υπάρχουν τρόποι να πορευτούμε ξεκάθαρα, μπορεί να αποφασίσει το Συμβούλιο και να τα αναλάβουν οι υπηρεσιακοί τα υπόλοιπα», είπε μεταξύ άλλων.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, Κώστας Νικολούτσος εκφράστηκε θετικά υπέρ της απόφασης αποδέσμευσης, ο Στάθης Καννής συμφώνησε επίσης θέτοντας ορισμένους προβληματισμούς σχετικά με την τεχνική-γραφειοκρατική διάσταση του ως προς την τροποποίηση επί του ΣΧΟΟΑΠ, ενώ και ο Αντώνης Καράμπελας συμφώνησε καταθέτοντας ερωτήματα προτού ληφθεί απόφαση. Ερώτημα σχετικά με τη χρηματοδότηση του έργου κατέθεσε και ο Χάρης Μιχαλακόπουλος, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Παναγόπουλος σημείωσε πως σε κάθε περίπτωση το ζήτημα της τροποποίησης θα το διευθετήσει το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων.

Εντέλει, αποφασίστηκε να καταγραφεί η σχετική παρατήρηση για την άρση της δέσμευσης των αποθηκών ως χώρου πρασίνου επί του ΣΧΟΟΑΠ και να παραδοθεί στα υπηρεσιακά στελέχη για τα δέοντα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia