FOLLOW US: facebook twitter

Εσπερινό Λύκειο: Το Υπουργείο Παιδείας θα δώσει τη λύση…

-Σειρά ενεργειών από τον δήμο Πύργου ζητήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες
-«Θα τηρήσουμε τη νομιμότητα και δε θα προβούμε σε μονομερείς ενέργειες»

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι γονείς και οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου σχετικά με το ενδεχόμενο μεταστέγασής του, καθώς ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, παρουσίασε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την απάντηση που έλαβε το πρωί της ίδιας ημέρας από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Πύργου, τονίζοντας ότι τη δεδομένη στιγμή δεν μπορεί να προβεί σε μονομερείς αποφάσεις παραβιάζοντας τη νομιμότητα των διαδικασιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Αντωνακόπουλος, το υπουργείο Παιδείας επισήμανε πως για ζητήματα μεταστέγασης σχολικής στέγης θα πρέπει να κατατεθεί φάκελος αιτήματος με σειρά προαπαιτούμενων εγγράφων και στοιχείων, όπως προβλέπονται στο κανονιστικό πλαίσιο, προκειμένου να υλοποιηθεί ένα τέτοιο εγχείρημα.

«Πρόκειται για ένα δίκαιο αίτημα του Εσπερινού Λυκείου. Εμείς πρέπει να θεμελιώνουμε κάτι στη νομιμότητα και στη διάρκεια. Πήρα απάντηση από το υπουργείο Παιδείας ότι ο αρμόδιος δήμος συντάσσει φάκελο αιτήματος με βάση όσα προβλέπει το κανονιστικό πλαίσιο για τη μεταφορά σχολικής στέγης σε νέα θέση. Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε μονομερώς να λύσουμε το θέμα. Είμαστε υπέρ της βελτίωσης του κτιριακού και θα κάνουμε άμεσα όλες τις ενέργειες για να λυθεί υπηρεσιακά με τη νόμιμη διαδικασία που υποδεικνύει το υπουργείο Παιδείας», τόνισε ο δήμαρχος Πύργου αφήνοντας αιχμές για την επίκληση της γραφειοκρατικής νομιμότητας.

«Η άποψή μου είναι δεδομένη. Πιστεύω στο κράτος δικαίου και αλληλεγγύης. Πρέπει να τηρήσουμε μια διαδικασία. Εγώ θα παραδώσω όλο τον φάκελο των δυο σχολείων για να πάρουν την πολιτική ευθύνη στο υπουργείο, αφού επιθυμούν να τηρήσουν μια απρόσφορη γραφειοκρατική διαδικασία που αμφιβάλλω αν έχουν τηρήσει ποτέ σε άλλη περίπτωση», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος