FOLLOW US: facebook twitter

Νικόλαος Κλάδης: «Η εκπαίδευση οφείλει να παραμείνει ένα σίγουρο και ασφαλές καταφύγιο»

Ημερομηνία: 13-09-2021 | Συντάκτης:

«Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι/ισσες,

όταν πολλές από τις σταθερές που συγκροτούν το αξιακό, κοινωνικό και θεσμικό οικοδόμημα κλονίζονται, η εκπαίδευση, η παιδεία γενικότερα, οφείλει να παραμένει ένα σίγουρο και ασφαλές καταφύγιο για τους μαθητές και την κοινωνία ακτινοβολώντας το ελπιδοφόρο φως του πνεύματος, της γνώσης αλλά και της ανθρωπιάς.

Μετά και μέσα από τις δύσκολες και επώδυνες –σε αρκετές περιπτώσεις- συνθήκες που ζούμε, μέσα από τις νοητές και αδιανόητες στιγμές αλλά και τις συγκλονιστικές μορφές που άφησε το καλοκαίρι που μας προσπέρασε, καλούμαστε όλοι –στελέχη, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό- να ανταποκριθούμε με αποτελεσματικότητα και ετοιμότητα στο νέο ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς 2021-2022. Η ανάγκη επιβάλλει τη γρήγορη προσαρμογή και την έγκαιρη προετοιμασία. Άξονες στους οποίους θα πρέπει να στραφεί η προσοχή όλων αποτελούν-ενδεικτικά- οι εξής:

α) Αυστηρή και οριζόντια τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία αφορούν στην πανδημική κρίση του Covid-19 και σχετίζονται με την παρουσία της σχολικής κοινότητας στη σχολική μονάδα και την εν γένει λειτουργία της.

β) Εποικοδομητική συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, ώστε να επιτευχθεί πλήρως η ετοιμασία από κάθε πλευρά της σχολικής μονάδας σας.

γ)  Προσεκτική μελέτη και εφαρμογή των κανονιστικών διατάξεων, των νόμων κλπ, που διέπουν και ρυθμίζουν το πλαίσιο λειτουργίας των σ.μ.

δ) Αρμονική και αποτελεσματική συνεργασία όλων των παραγόντων της σχολικής κοινότητας για τη δημιουργία και εγκαθίδρυση άριστου σχολικού κλίματος.

Εύχομαι Υγεία! Εύχομαι ιδιαίτερα στις/στους νεοδιόριστες/ους εκπαιδευτικούς να είναι Καλορίζικες/οι και να επιτελούν το απαιτητικό, δύσκολο αλλά σπουδαίο έργο της/του εκπαιδευτικού με αγάπη προς τους/τις μαθητές/τριες, με ευσυνειδησία/ ευθύνη και επαγγελματισμό. Καλή δύναμη στο έργο μας!»

Ο  Διευθυντής Διεύθυνσης

Π.Ε. Ηλείας

Δρ Νικόλαος Κλάδης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος