FOLLOW US: facebook twitter

Κινηματογραφικές Βραδιές: “Το Μαύρο Μπαλόνι”

Ημερομηνία: 04-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

-Τιμήθηκε με βραβείο στο Φεστιβάλ Βερολίνου

Οι Κινηματογραφικές Βραδιές της ΕΛΜΕ Ηλείας και του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πύργου, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό (2 Απριλίου), σας προσκαλούν στην προβολή της αυστραλιανής ταινίας “Το Μαύρο Μπαλόνι” της Ελίσα Ντάουν, απόψε, Τρίτη 5 Απριλίου, στις 9 το βράδυ, στο θέατρο “Απόλλων” στον Πύργο.

Λίγα λόγια για την ταινία:

Όταν ο 16χρονος Τόμας και η οικογένειά του μετακομίζουν σε ένα νέο σπίτι και πρέπει να πάει σε νέο σχολείο, προτεραιότητά του είναι απλώς να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις των νέων αυτών συνθηκών. Η μητέρα του είναι έγκυος, οπότε πρέπει μετά από εντολή του πατέρα του να προσέχει τον αυτιστικό αδελφό του Τσάρλι. Μαζί με το κορίτσι του, την Τζάκι, ο Τόμας θα ξεκινήσει ένα συναισθηματικό ταξίδι συμφιλίωσης και αφοσίωσης στον Τσάρλι που θα τον αλλάξουν για πάντα.

Ένα μικρό κινηματογραφικό διαμάντι για την προσαρμογή, την ανακάλυψη της αγάπης και την αποδοχή της οικογένειας, με επίκεντρο την πάθηση του αυτισμού. Τιμήθηκε με βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Τμήμα Generation 14-plus του Φεστιβάλ Βερολίνου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος