FOLLOW US: facebook twitter

Πάσχα χωρίς σκουπίδια, μετά από χρόνια…

Ημερομηνία: 04-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Ηλεία, Νέα

Της Κικής Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr

Συνεχίζεται η αποκομιδή στο Δήμο Πύργου- Δρομολόγια προς δυο κατευθύνσεις από χθες

  • «Μεταφορά σε ΧΥΤΑ Φλόκα και Πάλαιρο και έναρξης «Τριανταφυλλιάς» και… βγαίνουμε από τον εφιάλτη» δήλωσε ο Β. Σεϊντής

Ομαλά συνεχίζεται η αποκομιδή των σκουπιδιών στο Δήμο Πύργου ενώ από χθες, απομακρύνονται ακόμα περισσότεροι τόνοι απορριμμάτων καθώς πέρα από τις ποσότητες που δέχεται ο ΧΥΤΑ Φλόκα στην Αχαΐα, μεταφέρθηκαν και τα πρώτα φορτία στο ΧΥΤΑ της Πάλαιρου στη Βόνιτσα.

Μάλιστα, αν η αποκομιδή συνεχιστεί απρόσκοπτα και ταυτόχρονα ξεκινήσει η «ενδιάμεση της ενδιάμεσης λύσης» στην Τριανταφυλλιά, όπως τόνισε χθες ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βασίλης Σεϊντής, το Πάσχα, ο Δήμος Πύργου θα είναι καθαρός και θα έχει αφήσει πίσω του δια παντός τον εφιάλτη των σκουπιδιών.

«Είχαμε από το πρωί, πολύωρη σύσκεψη οργανώνοντας θέματα της αποκομιδής και της επόμενης ημέρας. Η απομάκρυνση των σκουπιδιών, ξεκίνησε σταδιακά από την Παρασκευή, οι συμβάσεις με τους ΧΥΤΑ εκτελούνται κανονικά και θεωρώ πως αν δε δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα θα έχουμε καθημερινά μια συγκεκριμένη ροή, μεταφέροντας σε Αχαΐα και Βόνιτσα, 80 συνολικά τόνους. Προσδοκούμε ωστόσο και στην άμεση έναρξη της Μηχανικής Διαλογής, της «ενδιάμεσης της ενδιάμεσης λύσης» που πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Σύντομα λοιπόν και αφού καθαρίσει το μεγαλύτερο μέρος της πόλης, θα βγούμε στην εθνική οδό και στις παρυφές του Πύργου και ακολούθως στα δημοτικά διαμερίσματα συντονισμένα. Πιστεύω ότι σε ένα εύλογο διάστημα 2-3 εβδομάδων θα είμαστε στα χωριά ωστόσο θα έχουμε παρέμβει νωρίτερα στα σημεία εκείνα που η επέμβαση είναι επιτακτική.

Μέχρι το Πάσχα, επιθυμούμε όπως και οι συμπολίτες μας, να τα έχουμε καταφέρει. Και αν η «ενδιάμεση της ενδιάμεσης» λειτουργήσει εντός των ημερών, θα τελειώσουμε και συντομότερα».

Έκκληση για «επιθετική» ανακύκλωση

Ο κ. Σεϊντής, επισήμανε ακόμα, ότι αντιλαμβάνεται την αγανάκτηση των πολιτών για την κατάσταση που επικρατεί όλο αυτό τον καιρό και τόνισε πως θα πρέπει όλοι, ταυτόχρονα με την αποκομιδή, να συμβάλλουν στη διαχείριση των σκουπιδιών, με επιθετική ανακύκλωση. «Υπάρχει μια ανεξέλεγκτη εναπόθεση απορριμμάτων σε πολλά σημεία της πόλης που δεν υπάρχουν κάδοι όπως στις σχολικές μονάδες. Εκ των πραγμάτων είμαστε υποχρεωμένοι να τα απομακρύνουμε ωστόσο διαπιστώνεται ότι πολλοί συμπολίτες δεν συμμορφώνονται για αυτό και έχουμε ήδη προετοιμάσει σχέδιο αποκομιδής σε 52 οδούς όπου θα τοποθετηθούν κάδοι αριθμημένοι και χαρτογραφημένοι. Έτσι, μετά την ολοκλήρωση της αποκομιδής, μέσω του σχεδίου που έχουμε, θα διατηρήσουμε όλα τα σημεία καθαρά μια για πάντα. Σε αυτό όμως, ζητάμε τη συμβολή των δημοτών. Ας καταλάβουν ότι θα πρέπει να διαχειριζόμαστε τα σκουπίδια μας πιο σοβαρά. Ο μεγαλύτερος όγκος των οικιακών σκουπιδιών είναι ανακυκλώσιμα και αν προσπαθήσουμε όλοι, ο δήμος μας δε θα αντιμετωπίσει ποτέ ξανά στο μέλλον πρόβλημα».

 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος