FOLLOW US: facebook twitter

Κέρδισαν εμπειρίες και έκλεψαν τις εντυπώσεις!

Ημερομηνία: 29-04-2024 | Συντάκτης:
Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας στο συνέδριο

-Οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Αμαλιάδας στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο

Γράφει η Μαρία Καραμπάτση


Με τη δύναμη που αντλούν από την αγάπη τους για τα μαθηματικά, με εφόδιο τις γνώσεις τους και την άρτια προετοιμασία και με την υποστήριξη των καθηγητών τους, οι μαθητές του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις με τη συμμετοχή τους στο 1ο Μαθητικό Μαθηματικό Συνέδριο «Μαθηματικές προ(σ)κλήσεις στον 21ο αιώνα».

Εξαιρετικές τοποθετήσεις από τους κεντρικούς ομιλητές

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, με τη συμμετοχή 700 αμάθητων-εισηγητών, οι οποίοι με  την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ερευνητικές εργασίες.

Ήταν ένα συνέδριο σε περιφερειακό επίπεδο Δικτύου σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τη διοργάνωση είχαν, η Σύμβουλος Εκπαίδευσης ΠΕ03 (Μαθηματικών) Αχαΐας, Δρ Αθανασία Μπαλωμένου και το Παράρτημα Αχαΐας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Πατρών, του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Πατρών και σε συνεργασία με τα παραρτήματα Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Με δύο εργασίες

Από την παρουσίαση εργασίας των μαθητών

Το 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας συμμετείχε με δύο εργασίες. Η πρώτη είχε τίτλο:  « Η σπουδαιότητα των άρρητων και υπερβατικών αριθμών», την οποία επιμελήθηκαν και παρουσίασαν οι μαθητές της Β’ Λυκείου: Αδαλόγλου Θωμάς, Ασημακόπουλος Ιωάννης, Γεωργοπούλου Θεοδώρα, Γκρίλλα Βαρβάρα- Κωνσταντίνα, Δελλής Αθανάσιος, Δρακοπούλου Πελαγία –Γεωργία, Καλογερόπουλος Παναγιώτης,  Κασβίκη Ελισάβετ και Κατσιμητσίρη Σοφία.

Η δεύτερη εργασία είχε τίτλο:  «Αριθμός «π»: Η σταθερά του Αρχιμήδη» και συμμετείχαν οι μαθητές της Α’ Λυκείου, Κοντοδήμου Λυδία-Μαρία, Παναγοπούλου Νίκη-Εφραιμία και Τσίκληρα Μαρία-Ελένη.

Υπεύθυνοι καθηγητές ήταν, ο πρόεδρος του Παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας Ν, Ηλείας ¨΄Ιππίας ο Ηλείος¨’ κ. Τσόπελας  Ιωάννης, η Γενική Γραμματέας κα Δεδότση Βασιλική και ο μαθηματικός κ.  Παλυβός Αθανάσιος, με την υποστήριξη του διευθυντή του σχολείου κ. Λαμπρόπουλου Θεόδωρου, που συνέβαλε τα μέγιστα για την συμμετοχή του σχολείου στο Συνέδριο. 

Οι εκπαιδευτικοί Βάσω Δεδότση και Γιάννης Τσόπελας με μαθήτριες του σχολείου

Οι μαθητές απέκτησαν πολύτιμες εμπειρίες, είχαν την ευκαιρία να εργαστούν ομαδικά, τόσο κατά την προετοιμασία όσο και κατά την παρουσίαση, και με περισσότερη όρεξη και γνώσεις βάζουν στόχους για επόμενες δράσεις.

Να σημειωθεί ότι το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους ως κεντρικοί ομιλητές: ο κ. Γεώργιος Δάσιος, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών και Αντεπιστέλλον Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών,  η κα Βασιλική (Βάνα) Σύψα, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ, ο κ. Σπυρίδων Δουκάκης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ι.Ε.Π. και ο κ. Μιχαήλ Λάμπρου, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης και υπεύθυνος του μαθητικού Διαγωνισμού Μαθηματικών «Καγκουρό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος