FOLLOW US: facebook twitter

Debate υψηλών προδιαγραφών

Ημερομηνία: 29-04-2024 | Συντάκτης:

Σε γόνιμο πολιτικό διάλογο εξελίχθηκε η πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Με επιτυχία και με την παρουσία αρκετών πολιτών πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Λατσείου Δημοτικού Μεγάρου Πύργου η πρωτότυπη πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε το περιοδικό «Μεταρρύθμιση», στην οποία συμμετείχαν τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης (ΝΔ), ο Γιώργος Τσίπρας (ΣΥΡΙΖΑ) και ο Γιάννης Μανιάτης (ΠΑΣΟΚ).

Η εκδήλωση εξελίχθηκε σε ένα άτυπο debate υψηλού επιπέδου και σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού, αφού οι τρεις υποψήφιοι απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις και επιδόθηκα σε μια υγιή αντιπαράθεση επιχειρημάτων για να πείσουν το κοινό.

Ο κ. Κοντοζαμάνης τόνισε πως μέσα από μια γόνιμη συζήτηση αναδεικνύονται οι θέσεις των κομμάτων και στάθηκε ιδιαίτερα στον ευρωπαϊκό χαρακτήρα της παράταξής του.

«Είναι σημαντικό να συζητάμε για το διακύβευμα των ευρωεκλογών και ποια Ευρώπη θέλουμε, ώστε να γίνεται γόνιμη συζήτηση και να και να καταδείξουμε κι εμείς την πρότασή μας για τη Ευρώπη. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα. Είναι η παράταξη που έβαλε και κράτησε τη χώρα στην Ευρώπη και είναι η παράταξη που έχει συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς και η χώρα μας μέσα στην Ευρώπη αλλά και πώς πρέπει η Ευρώπη να πορευτεί τα επόμενα χρόνια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την ανάγκη να διαμορφωθεί στην κάλπη των ευρωεκλογών μια διαφορετική πολιτική πρόταση με προοδευτικό πρόσημο και άφησε αιχμές κατά του πρωθυπουργού λόγω της φημολογίας περί μετακίνησής του στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι μια πολύ καλή πρωτοβουλία και ιδέα να γίνει μια τέτοια συζήτηση, διότι υπάρχει πολύ περισσότερη ουσία από ό,τι στον περιορισμένο χώρο των τηλεοπτικών καναλιών, που είναι και λίγο απόμακρα. Το διακύβευμα των εκλογών η λεγόμενη “σταθερότητα”, για τον απλό λόγο ότι ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να πάει σε ευρωπαϊκή θέση. Είναι αντιφατικό να μιλάς για σταθερότητα και συ ο ίδιος να σκοπεύεις να φύγεις από τη θέση του πρωθυπουργού και για να πας σε ευρωπαϊκή θέση. Αυτό το οποίο κρίνεται στις ευρωεκλογές, είναι να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του κόσμου για αυτά που ζει, καταρχάς για την ακρίβεια και κατά δεύτερον για όλο αυτό που έχει προκύψει από τους συγγενείς των νεκρών από το δυστύχημα στα Τέμπη, αφού φαίνεται να έχουμε ένα επιτελικό παρακράτος. Πρέπει στις κάλπες να αποτυπωθεί καταδίκη της κυβέρνησης και να αναδειχθεί εναλλακτική προοδευτική λύση για τον τόπο, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι θα πρέπει οι πολίτες να είναι απαιτητικοί στην ψήφο των ευρωεκλογών, διότι στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο λαμβάνεται η συντριπτική πλειονότητα των αποφάσεων που αφορούν τον δημόσιο βίο.

«Είναι μια πρωτότυπη και πολύ όμορφη πρωτοβουλία, που ουσιαστικά ενισχύει το κλίμα του δημοκρατικού πολιτισμού. Οι Ευρωεκλογές θα προσδιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο θα διοικηθεί η Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια. Όπως ξέρουμε, το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο είναι συν-νομοθέτης και σε κάθε περίπτωση δεν διορίζεται κανένας επίτροπος αν δεν πάρει την έγκριση του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Στην πραγματικότητα, οι 21 Έλληνες ευρωβουλευτές θα έχουν σημαντική δύναμη στα χέρια τους. Για αυτό οι Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από το τι θα ψηφίσουν, πρέπει να είναι αυστηροί και απαιτητικοί στα κριτήριά τους, διότι το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο νομοθετεί για το 80% της ζωής μας. Ως υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και ελπίζω ως μελλοντικός ευρωβουλευτής, θα παλέψω για μια πιο ενιαία και δυνατή Ευρώπη με κοινή εξωτερική και αμυντική πολιτική, που θα πάει στην πράσινη μετάβαση με δικά της και όχι εισαγόμενα προϊόντα και που θα υπερασπιστεί το κράτος δικαίου», σημείωσε.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Βασίλης Μανδαράκης, μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, και η υποψήφια ευρωβουλευτής Μαρινίκη Θεοδώρου. Συντόνισαν και παρουσίασαν ο δικηγόρος Μισέλ Αμπου-Χάντμπα και ο εκδότης της «Μεταρρύθμισης», Γιάννης Μεϊμάρογλου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος