FOLLOW US: facebook twitter

Καβάσιλα: Φεστιβάλ Πηνειού – Ανοικτό θέατρο «Χρήστος Μάλλιαρης» – Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα που ξεκινά 16 Ιουλίου

Ημερομηνία: 06-07-2023 | Συντάκτης:

Ταξίδι στο θέατρο και στη μουσική

  • Α. Μαρίνος: Επενδύουμε στον Πολιτισμό, την Κοινωνία και τον τόπο μας

Το 11o Φεστιβάλ Δήμου Πηνειού από το Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων ξεκινά στις 16 Ιουλίου την πολυήμερη φαντασμαγορική διαδρομή του ταξιδεύοντας μικρούς και μεγάλους μέχρι τα τέλη του Αυγούστου με υπέροχες θεατρικές παραστάσεις και μουσικές συναυλίες. Αυτό το απολαυστικό ψυχαγωγικό ταξίδι δεν πρέπει να το χάσει κανείς!


Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος με αφορμή την έναρξη του 11ου Φεστιβάλ δήλωσε:  «Σας καλωσορίζουμε στο Ανοικτό Θέατρο Καβασίλων «Χρήστος Μάλλιαρης» στο 11ο Φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού στην καθιερωμένη καλοκαιρινή συνάντηση που αναδεικνύει Πολιτιστικά και ενισχύει τουριστικά το Δήμο Πηνειού.  Σας προσκαλώ σε αυτό το φαντασμαγορικό ψυχαγωγικό ταξίδι για να απολαύσετε ένα πλούσιο και πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που επιμελήθηκε ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος. Επενδύουμε στον Πολιτισμό , στην Ιστορία, στην κοινωνία, στον τόπο μας».

Ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος δήλωσε: «Για 11η συνεχή χρονιά συνεχίζουμε αισίως το Φεστιβάλ του Δήμου Πηνειού σε αυτόν τον μαγευτικό χώρο στο  Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων που από φέτος με πρόταση του Δημάρχου  Ανδρέα Μαρίνου έλαβε την ονομασία «Χρήστος Μάλλιαρης», το όνομα του δημιουργού και οραματιστή αυτού του θεάτρου. Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε  εκπληκτικές παιδικές θεατρικές παραστάσεις, κωμωδίες για τους μεγάλους και μουσικές συναυλίες.  Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Πηνειού Ανδρέα Μαρίνο η συμβολή του οποίου είναι καθοριστική  και  σε αυτή την πολιτιστική δράση  καθώς επίσης και τους πολύ καλούς φίλους τον Σωκράτη Βάγγη πρόεδρο της Κοινότητας Καβασίλων  που χρόνια στηρίζει αυτή την προσπάθεια και τον Χρήστο Συλλαϊδή που φροντίζει αυτόν τον χώρο».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινότητας Καβασίλων κ. Σωκράτης Βάγγης δήλωσε: «Σας περιμένουμε στα φιλόξενα Καβάσιλα και το υπέροχο Ανοικτό Θέατρο όπου ξεκινά το 11ο Φεστιβάλ. Ο Δήμος Πηνειού και ο πρόεδρος  του  ΝΠ Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος  στηρίζουν αυτή την προσπάθεια και συμβάλλουν  στην επιτυχία του Φεστιβάλ που ξεκινά  στις 16 Ιουλίου »


ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

Πρόκειται για μια βαθιά ανθρώπινη ξεκαρδιστική κωμωδία του Robert Dubac, με το Νίκο Πολυδερόπουλο, σε διασκευή – σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη.

Ο Μάνος, ο ήρωας που θα υποδυθεί, θα κληθεί για να καταλάβει τις γυναίκες, να ανακαλύψει πρώτα τον εαυτό του. Σε αυτή του την προσπάθεια, αρωγός του το κοινό, αλλά και 5 ακόμα πρόσωπα έκπληξη που θα υποδυθεί … ο ίδιος ο Ν. Πολυδερόπουλος!


ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

“Ο θησαυρός της Βαγίας”  της  Ζωρζ Σαρή

Ένα από τα πιο δημοφιλή μυθιστορήματα της Ζωρζ Σαρή, που συντρόφευσε πολλές γενιές παιδιών από την πρώτη του έκδοση έως και σήμερα, ανεβαίνει για πρώτη φορά στο θέατρο, για να μας μεταφέρει με μοναδικό τρόπο την υπέροχη περιπέτεια μιας παρέας παιδιών στο όμορφο νησί της Αίγινας. Η Αθανασία Καλογιάννη σκηνοθετεί την αγαπημένη ιστορία  της Ζωρζ Σαρρή “Ο θησαυρός της Βάγιας», με εξαμελή θίασο, πρωτότυπη μουσική σύνθεση της Ζωής Τηγανούρια

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ        10€         

                


ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

Stand up Comedy Show- ”ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ“

Αντώνης Κρόμπας και Λευτέρης Ελευθερίου

Ο Αντώνης Κρόμπας κι ο Λευτέρης Ελευθερίου, ένα από τα αχτύπητα κωμικά δίδυμα της νέας ελληνικής κωμικής σκηνής, υπογράφουν «Σύμφωνο Επιβίωσης» και σχολιάζουν, σατιρίζουν, υποκρίνονται, εκνευρίζουν και ερεθίζουν το κοινό μέσα σε ένα καταιγιστικό δίωρο!


ΣΑΒΒΑΤΟ  22 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΓΚΡΙΜΜ

Για πρώτη φορά μια παιδική θεατρική παράσταση προσκαλεί τα παιδιά μέσα από τις κλασικές ιστορίες των Αδελφών Γκριμμ και τους ήρωες τους, να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών τους και να μπουν σ’ αυτόν. Νεράιδες, ζώα, ξωτικά, θαυματουργά δαχτυλίδια, περίεργα πουλιά, βασιλιάδες, μάγισσες, πρίγκιπες και πριγκίπισσες, αποτελούν το πολύχρωμο σκηνικό των παραμυθιών σε μια παράσταση μέσα σε αληθινές λίμνες με νερό, δέντρα, εντυπωσιακά κοστούμια και υπέροχες μουσικές.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο ηθοποιός ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΣ, ο οποίος πρωταγωνιστεί μαζι με μια ομάδα νέων ταλαντούχων ηθοποιών. Την μετάφραση και διασκευή υπογράφει ο λογοτέχνης και θεατρικός συγγραφέας ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΤΕΣΙΣ, ενώ τη μουσική υπογράφει η γνωστή συνθέτης ΕΛΕΝΗ ΚΑΡΑΪΝΔΡΟΥ.


ΔΕΥΤΕΡΑ 24 IOYΛΙΟΥ 2023 

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

«Η Κοκκινοσκουφίτσα» 

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ- Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη

Η αγαπημένη ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας, ανανεώνεται με σύγχρονα μηνύματα και έρχεται με φρέσκια ματιά και απροσδόκητες ανατροπές για να ψυχαγωγήσει, αλλά και να προβληματίσει το κοινό όλων των ηλικιών.


ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

«Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν»

Μια εξαιρετική θεατρική παράσταση με τίτλο «Τετράδια της Ανζέλ Κουρτιάν», ένα θεατρικό μονόλογο της Χριστίνας Αλεξανιάν για την Γενοκτονία των Αρμενίων, παρουσιάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το τμήμα Πολιτισμού της ΠΔΕ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό,

Η θεατρική διασκευή του ομότιτλου βιβλίου, η σκηνοθεσία, η ερμηνεία και η  καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της Χριστίνας Αλεξανιάν. Βοηθός Σκηνοθέτη, καθώς και στην οργάνωση της παραγωγής είναι ο Κώστας Καρασαββίδης. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 

 «Μαύρη Σαμπούκα»

Μετά από πέντε επιτυχημένες σεζόν, η «Μαύρη Σαμπούκα» ξαναχτυπά στην “Golden Label” εκδοχή της. Ο Τόλης Παπαδημητρίου «εμβολιάζει» το ήδη σαρωτικό του κείμενο και μαζί με τον Αντώνη Στάμο υπόσχονται να σας δώσουν κίνητρο να βγείτε από το σπίτι τα Δευτερότριτα, κερνώντας αυτό που τόσο έχουμε ανάγκη: 100 λυτρωτικά λεπτά με γέλιο μέχρι δακρύων! Μια κωμωδία για τη φιλία, το λάθος timing και τα μεγάλα σουξέ!


ΤΡΙΤΗ 1 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

“Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ”

Ο Καραγκιόζης και οι θρυλικοί πειρατές των Εννέα Θαλασσών θα διασχίσουν τον φωτεινό μπερντέ ψάχνοντας το χαμένο θησαυρό.Τρέξετε μικροί και μεγάλοι για μια σπαρταριστή περιπέτεια με γέλια!! Μην τη χάσετε!


ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023  –

ΩΡΑ: 9.30μ.μ.

Stand up Comedy Show- ”BEST OF Αλέξανδρος Τσουβέλας

Μετά την απόλυτη επιτυχία των τελευταίων 5 χρόνων  σε  Ελλάδα και Κύπρο και Ευρώπη,  ο Αλέξανδρος Τσουβέλας επιλέγει να μας παρουσιάσει τα καλύτερα του κείμενα και όχι μόνο από αυτά τα χρόνια, αλλά και ιστορίες που του έχουν συμβεί….


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΩΡΑ: 9.30μ.μ

ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL

Ο πιο αγαπημένος παιδικός λογοτεχνικός ήρωας γιορτάζει τα 25 του χρόνια και  επιστρέφει με μια μαγική θεαματική παράσταση

Κείμενο:  Βαγγέλης Ηλιόπουλος Μουσική: Δέσποινα Μπογδάνη-Σουγιούλ

«ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗΣ THE MUSICAL» μια  φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μαγικές χορογραφίες, εναέρια ακροβατικά, bubble show και πολλές ακόμη εκπλήξεις που θα σας συναρπάσουν.

ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 

 «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων»

Η παιδική σκηνή του Γιάννη Παπαθανασίου και η εταιρεία παραγωγής DOMINUS παρουσιάζουν το έργο του Λιούις Κάρολ που ταξιδεύει πάντα μικρούς και μεγάλους «Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων» σε πρωτότυπη μουσική και στίχους ΑΛΓΙΜΩΤΡΑ. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Περικλής Λιανός και η Κερασία Σαμαρά ενώ τις φωνές τους χαρίζουν σε ρόλους έκπληξη η Ναταλία Δραγούμη και ο Μέμος Μπεγνής.


ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 

Συναυλία με τους Passepartout 

ΩΡΑ: 10.00μ.μ. – ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ – ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 

«Άντρες με τα όλα τους”

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μια Αθήνα, μετά την πανδημία και μέσα στην ενεργειακή κρίση, έξι άντρες εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους, με μόνο κοινό το ότι μένουν στην ίδια γειτονιά, έχουν μείνει άνεργοι…Στην απελπισία τους και μέσα από κωμικοτραγικές καταστάσεις, αποφασίζουν να κάνουν όλοι μαζί ένα σόου με στριπτήζ, για να μπορέσουν να βγάλουν χρήματα και να σώσουν ό, τι προλαβαίνουν από τις ζωές τις δικές τους και των οικογενειών τους… Μόνο που κανείς απ’ αυτούς δεν ξέρει να χορεύει και κυρίως να γδύνεται!!

Πρωταγωνιστούν

Οι Άντρες: Μάρκος: Αντώνης Λουδάρος, Βασίλης:  Σωτήρης Καλυβάτσης, Αριστείδης: Γιώργος Γαλίτης,  Βρασίδας: Ησαΐας Ματιάμπα,, Μίλτος:  Θανάσης Πατριαρχέας,  Έντι: Ντάνιελ Νούρκα.

Οι Γυναίκες: Αλίκη: Ελένη Καρακάση,  Σοφία:  Παρθένα Χοροζίδου, Μαρίνα:  Ιζαμπέλλα Φούλοπ, Άννα: Άννα Μαρία Κόρνια και η Βίκυ Κάβουρα


ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023 

«Το πάρτι της Πέππα»

Η παρέα της Πέππα επιστρέφει στη νέα επίσημη θεατρική παράσταση με ολοκαίνουρια ανασχεδιασμένα κοστούμια και σκηνικά σε μία νέα ιστορία με 12 χαρακτήρες μασκότ από την πασίγνωστη τηλεοπτική σειρά της Entertainment One. Κατάλληλο για ηλικίες από 1,5 μέχρι 8 ετών.

ώρα 9.30 μμ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος