FOLLOW US: facebook twitter

Καβάλα: Μαθητές Λυκείου δημιουργούν βραχιολάκι εκτάκτου ανάγκης

Ημερομηνία: 24-02-2022 | Συντάκτης:

Μια πρωτότυπη ιδέα έγινε πράξη, από τους μαθητές του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας, οι οποίοι δημιούργησαν ένα βραχιόλι που στέλνει σήμα κινδύνου σε περίπτωση που εκείνος που το φορά βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση. Το βραχιόλι συνδέεται με το κινητό και στην περίπτωση κινδύνου στέλνει email σε οικία πρόσωπα.

Η καθηγήτρια του Λυκείου, Αναστασία Τσακμάκη, μιλώντας στην ΕΡΤ, εξήγησε πως τα παιδιά έκαναν πράξη για 3η συνεχόμενη χρονιά μια πρωτότυπη ιδέα, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα εικονικής επιχείρησης που διοργανώνει το σωματείο επιχειρηματικότητας. Η προετοιμασία κράτησε τρεις μήνες και αναμένεται να κερδίσει μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

Οι μαθητές προχώρησαν σε αυτή τη δημιουργία καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν σημειωθεί πολλές επιθέσεις σε ανηλίκους τόσο εντός όσο και εκτός σχολείου. Αποφάσισαν να είναι επίκαιροι και να δημιουργήσουν σε 3D εκτυπωτή ένα προϊόν που θα προσφέρει πολλά στην ασφάλεια των νέων και όχι μόνο, με την αποστολή ενός ξεχωριστού μηνύματος έκτακτης ανάγκης. 

Το βραχιόλι συνδέεται στο WiFi του κινητού, μέσω του οποίου στέλνει ένα email στο γονέα και τον ενημερώνει για τον ενδεχόμενο κινδύνου που μπορεί να διατρέχει το παιδί.

«Αν χρειαστεί να βγώ μια βόλτα έχω μέσα μου τον φόβο μην τυχόν μου συμβεί κάτι», σημειώνει ο Μάριος εις εκ των μαθητών που κατασκεύασαν το βραχιόλι.

Έως τις 11 Μαρτίου στην ιστοσελίδα του σχολείου στο facebook θα συγκεντρώνονται ηλεκτρονικές υπογραφές με την μορφή “like”, που θα δώσουν ώθηση στην υλοποίηση της ιδέας. Σταδιακά τα παιδιά θα προσπαθήσουν να εξελίξουν το βραχιόλι περισσότερο και ελπίζουν ως μια start-up επιχείρηση να κερδίσει το ενδιαφέρον και να βρεθεί χρηματοδότηση, προκειμένου να βγει στην αγορά.

alfavita.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος