FOLLOW US: facebook twitter

Μιχάλης Κατρίνης: Εκτός ρυθμίσεων οι αγρότες για μη εξυπηρετούμενα δάνεια και «δεύτερη ευκαιρία»

Ημερομηνία: 25-11-2020 | Συντάκτης:
Τροπολογία για αναστολή πλειστηριασμών και εφαρμογής του νέου πτωχευτικού κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής

Το ζήτημα της εξαίρεσης των αγροτών από τις ρυθμίσεις για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και τη δεύτερη ευκαιρία αναδεικνύει με ερώτηση που συνυπέγραψε ο Μιχάλης Κατρίνης μαζί με άλλους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, η εξαίρεση αυτή φέρνει τους αγρότες στο φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής και της απώλειας των εκμεταλλεύσεών τους (γης και εγκαταστάσεων), καθώς συνεπάγεται ότι αποκλείονται από τη πρόσβαση στη χρηματική ρευστότητα για να μπορέσουν να συνεχίσουν την παραγωγική τους δραστηριότητα και να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με τον Ηλείο βουλευτή η δυσκολία στην αποπληρωμή των δόσεων για καλλιεργητικά και επενδυτικά δάνεια οφείλεται στο ότι πολλοί αγρότες εξ αιτίας της δεσπόζουσας θέσης ορισμένων αγοραστών αναγκάζονται να πωλούν τα προϊόντα τους κάτω του κόστους. Επιπλέον, η δυσχερής θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι αγρότες επιτείνεται από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων, αλλά και τη κυβερνητική απόφαση για την αναστολή της πληρωμής των επιταγών για τα αγροτικά προϊόντα.

Ο εμπαιγμός των αγροτών από την Κυβέρνηση που παρά τις εξαγγελίες της αρνείται να τους ανοίξει το δρόμο για τον τραπεζικό δανεισμό ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να καλλιεργούν, πρέπει να σταματήσει, επισημαίνει ο Μιχάλης Κατρίνης καλώντας τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν με ποια συγκεκριμένα μέτρα θα τους δώσουν τη δυνατότητα ρύθμισης των δανείων τους και δεύτερης ευκαιρίας για να διατηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους.

Το Κίνημα Αλλαγής, λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί εξαιτίας της πανδημίας και των αντικειμενικών οικονομικών δυσκολιών, κατέθεσε τροπολογία για την αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και εφαρμογής του νέου πτωχευτικού, ως τις 30 Απριλίου 2021.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος