FOLLOW US: facebook twitter

Ανδ. Νικολακόπουλος: «Ο χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται για αντιπαραθέσεις»

Ημερομηνία: 25-11-2020 | Συντάκτης:

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι ως χώρα με το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού και ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη αυτή κατάσταση δεν είναι να γυρίσουμε την πλάτη σαν να μην υπάρχει, αλλά ενωμένοι και οργανωμένα να δώσουμε αυτή τη μάχη για να έχουμε και ελπίδα να νικήσουμε.

Κατά συνέπεια, δεν είναι η ώρα επίρριψης ευθυνών, ούτε η στιγμή να διαμορφώνονται σενάρια περί κλεισίματος Νοσοκομείων ή άλλων δομών υγείας στο νομό Ηλείας.

Κάτι τέτοιο δεν ισχύει και είναι ξεκάθαρο, δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση. Αντιθέτως, ο στόχος είναι να ενισχυθούν και να οργανωθούν οι δομές για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης, αφού και στο νομό μας το τελευταίο διάστημα αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού.

Από την πρώτη στιγμή υπήρχε σχεδιασμός για λειτουργία κλινών Μ.Ε.Θ. στο Νοσοκομείο του Πύργου, κάτι που δεν είχε πράξει η προηγούμενη κυβέρνηση.

Ήταν αυτονόητο λοιπόν ότι έπρεπε να μετακινηθεί, προσωρινά, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό από το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας στο Νοσοκομείο του Πύργου, καθώς ήταν ο μόνος τρόπος για να στελεχωθούν η Μ.Ε.Θ. και η κλινική covid-19 που έχουν αναπτυχθεί στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο.

Αντίστοιχες μετακινήσεις καταγράφονται σε πολλά Νοσοκομεία της χώρας, αλλά δυστυχώς στην περίπτωση της Ηλείας κάποιοι επιχειρούν μέσα από αυτή την διαδικασία να αντλήσουν πολιτικά οφέλη. Προφανώς, ή δεν έχουν αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών ή δεν βλέπουν τίποτα άλλο πέρα από το μικροκομματικό και πολιτικό συμφέρον.

Δεν υπάρχει πρόθεση να υποβαθμιστεί κανένα Νοσοκομείο, κανένα Κέντρο Υγείας, καμία δομή υγείας στην Ηλεία. Άλλωστε, εάν υπήρχε τέτοια πρόθεση δεν θα γινόταν μεταφορά άλλων κλινικών από το Νοσοκομείο του Πύργου στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Ubi Concordia, ibi Victoria”- ‘Όπου ενότητα, εκεί νίκη’, αυτό είναι το μήνυμα προς όλους και αυτό πρέπει να πράξουμε για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον αόρατο εχθρό που μπήκε στη ζωή μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος