FOLLOW US: facebook twitter

Καθαρές κουβέντες από Μπέλτσο

Ημερομηνία: 21-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

mpeltsos2

Λίγο πριν αναλάβει επίσημα την Καθαριότητα μίλησε για όλους και για όλα ο αντιδήμαρχος Πύργου

Λίγο πριν πάρει και επισήμως την σκυτάλη στον τομέα καθαριότητας από τον Βασίλη Σεϊντή, ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος μίλησε χθες για τα θέματα που αφορούν την υπηρεσία που άτυπα ήδη έχει αναλάβει. Μαζί με τον τομέα της ανακύκλωσης, θα διαχειρίζεται και τον άμεσα αλληλένδετο της καθαριότητας και θα επιχειρήσει να βάλει τάξη στο θέμα που απασχολεί το δήμο Πύργου τα τελευταία τέσσερα χρόνια έντονα. Ο κ. Μπέλτσος εξήρε το έργο του προκατόχου του Βασίλη Σεϊντή, επισήμανε πως ανέλαβε μια «καυτή πατάτα» την ώρα που κανείς άλλο δεν έδειχνε προθυμία για την θέση. Μάλιστα τόνισε πως σε αυτό το μεταβατικό στάδιο υπάρχει άψογη συνεργασία.

prasino-fokionos

Αναφερόμενος στα νέα του καθήκοντα ο κ. Μπέλτσος τόνισε ότι «… ζητάω λίγο υπομονή, δεν είμαι μάγος να εξαφανίσω τα σκουπίδια, υπάρχουν συμβάσεις με τον ΧΥΤΑ Παλαίρου, θα βρούμε με τον υπουργό που μιλήσαμε και δεύτερο ΧΥΤΑ. Η καθημερινή αποκομιδή πάει στην Τριανταφυλλιά, με βάση τους τόνους που έχουμε μπορούμε να διώχνουμε κάποιες εστίες, αλλά πρέπει να φεύγουν και τα σκουπίδια από το στάδιο από όπου έχουν απομακρυνθεί συνολικά 300 τόνοι» είπε και σχολίασε πως από την ημέρα που ανέλαβε άτυπα δέχεται δεκάδες τηλεφωνήματα για το θέμα της αποκομιδής.

Από την άλλη έχει καταρτιστεί πρόγραμμα αποκομιδής  που θα ανακοινωθεί και επίσημα. Στόχος του νέου αντιδημάρχου Καθαριότητας είναι σε κάθε σημείο που καθαρίζεται, να τοποθετούνται κάδοι, να γίνεται απολύμανση και να ακολουθείται το νέο πρόγραμμα αποκομιδής, καθώς και μυοκτονίας. Στα χωριά τα απορριμματοφόρα θα περνούν δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, στο Κατάκολο, τέσσερις φορές και στον Πύργο καθημερινά, ενώ κάθε Κυριακή θα περνά από τις παραλιακές περιοχές του Κατακόλου. Σε αυτό τον προγραμματισμό ζήτησε και την αρωγή των πολιτών.

mpeltsos-kadoi-reumaton

«Το πιο βασικό από όλα είναι η αλλαγή της νοοτροπίας του κόσμου που σημαίνει ότι δεν πάω με το αμάξι και πετάω την σακούλα όπου βρω. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που το συναντάμε μόνο στον Πύργο πλέον. Δεν ξέρω αν το κάνουν και σπίτι τους αυτό, όσοι το κάνουν, δηλαδή αν πετάει τα σκουπίδια από το ένα δωμάτιο του σπιτιού του στο άλλο. Αυτό πρέπει να σταματήσει» σχολίασε ο Διονύσης Μπέλτσος. «Το να σας υποσχεθώ και να σας πω ότι σε δέκα μέρες θα καθαρίσω τον δήμο του Πύργου, θα πω ψέματα και δεν μου αρέσει αυτό και θέλω όταν λέω κάτι να το κάνω. Υπόσχομαι όμως σε διάστημα δύο περίπου μηνών να γίνεται σταδιακή αποκομιδή» είπε και συμπλήρωσε πως οι πιέσεις που ασκούνται είναι μεγάλες. Ξεκαθάρισε δε, πως δεν έχει παραπάνω βλέψεις, από το να βοηθήσει την πόλη του, με τον τρόπο που μπορεί… Μίλησε για πόλεμο από την πλευρά κάποιων για το θέμα των σκουπιδιών και τόνισε πως είναι «σκληρό καρύδι»

Ο κ. Μπέλτσος αναφέρθηκε και στο στόλο των απορριμματοφόρων που είναι πεπαλαιωμένος και την προσπάθεια που γίνεται μέσω της Ελληνικής Εταιρίας Ανακύκλωσης και μέσω δωρεών για εξασφαλίσει ένα όχημα αρχικά και στο επόμενο διάστημα άλλα δύο. Μίλησε και για το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας που κατηγορήθηκε από κάποιους αιρετούς του νομού πως δεν είναι εργατικοί. «Είναι πολύ καλοί στη δουλειά τους και κάνουν τεράστιο αγώνα. Έχουν πει να βάλουν πλάτη να βοηθήσουν να καθαρίσουμε το δήμο. Εγώ έχω δει ανθρώπους εργατικούς»…

Από την άλλη προειδοποίησε πως στο κλίμα λάσπης που επικρατεί από διάφορές πλευρές και ΜΜΕ, αν χρειαστεί θα απαντήσει με μηνύσεις. «Εγώ στα θέματα της διαφάνειας, δεν παίζω. Ο μακαρίτης ο πατέρας μου, μου έχει μάθει δέκα πράγματα. Το να βγαίνει κάποιος στα ραδιόφωνα και να κατηγορεί θα έχει στοιχεία. Αν δεν έχει στοιχεία θα τρέχει στα δικαστήρια όσα χρόνια είμαι εγώ ζωντανός».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος