FOLLOW US: facebook twitter

Έβαλαν φρένο στον δημόσιο πλειστηριασμό

Ημερομηνία: 21-07-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

zoupi-freno-pleistiriasmo

Πολίτες απέτρεψαν την πώληση εμπορεύματος επιχείρησης από την Αμαλιάδα

Τέσσερις γυναίκες εμφανίστηκαν σύμφωνα με πληροφορίες για να συμμετάσχουν στον αναγκαστικό δημόσιο πλειστηριασμό του εμπορεύματος καταστήματος της Αμαλιάδας, έξω από το Ειρηνοδικείο Πύργου χθες νωρίς το απόγευμα. Απετράπησαν όμως να προχωρήσουν, από πέντε ενεργούς πολίτες που βρέθηκαν εκεί για να διαμαρτυρηθούν από την απαράδεκτή αυτή πρακτική που ακολουθείται εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Χθες στις 4 το απόγευμα είχε προγραμματιστεί η διενέργεια ενός πλειστηριασμού με διάφορα είδη ένδυσης και υπόδησης, μετά από επίσπευση μιας εταιρίας σε βάρος μιας καταστηματάρχη της Αμαλιάδας για μια οφειλή ύψους 22.500 ευρώ. Με ένα βαν μεταφέρθηκαν έξω από το Ειρηνοδικείο Πύργου δεκάδες ζεύγη παπουτσιών, με τιμή εκκίνησης από 10 ευρώ, τσάντες και σακίδια πλάτης από 8 ευρώ, πορτοφόλια από 4 ευρώ, ζώνες από 6 ευρώ κ.ά. Συνολικά ήταν εκτεθειμένα εκεί πάνω από 200 είδη. Στόχος ήταν να συγκεντρωθούν κατ’ ελάχιστον 3.500 ευρώ για να πληρωθεί τμήμα του χρέους, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου Χρύσα Ζούπη που ήταν ανάμεσα στους πέντε πολίτες που βρέθηκαν εκεί για να αποτρέψουν την διαδικασία τόνισε ότι «…βρεθήκαμε ο σύλλογος Κρητών Ηλείας και ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πύργου και τρεις ενεργοί πολίτες, για να υπερασπιστούν το αναφαίρετο δικαίωμα του Έλληνα πολίτη που βιώνει την φτωχοποίηση και την οικονομική εξαθλίωση, να εμποδίσουν τη μορφή αυτή του πλειστηριασμού μέσω αγοραπωλησίας, μια κατάσταση έκτρωμα. Βλέπουμε συχνά φαινόμενα με πλειστηριασμούς και εκποιήσεις προϊόντων και που νομίζουν αυτοί που διαχειρίζονται για το οικονομικό όφελος την καταστροφή των συμπολιτών μας να έρθουν εδώ και να μεταπωλήσουν το εμπόρευμά τους. Προς τιμήν του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου δεν εμφανίστηκε κανένας επαγγελματίας να αγοράσει σε χονδρική τα προϊόντα που είχαν κατασχεθεί στην Αμαλιάδα. Πρέπει να είμαστε μαζί και ενωμένοι, να βοηθάμε ο ένας τον άλλο. Σήμερα όμως απέχουν τοπικοί παράγοντες και φορείς που θα έπρεπε να συμπαρασταθούν τουλάχιστον ηθικά στον άνθρωπο που υπέστη τέτοια ζημιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο ενεργός πολίτης Αυγερινός Ηλιόπουλος μαζί με τον Κώστα Μαρίνο και τον Γιώργο Κούτρα που βρέθηκαν την ώρα της διαδικασίας έξω από το Ειρηνοδικείο, ανέφερε πως «δεν ήξερα καν τον άνθρωπο από την Αμαλιάδα που είχε αυτή την ατυχία. Θεωρώ πως είναι απάνθρωπο και αντιδημοκρατικό, άκρως δικτατορικό, σήμερα να συμβαίνουν τέτοια πράγματα. Είναι κατάντια. Ξεκινούν από τους ανθρώπους με χαμηλές οικονομικές δυνατότητες, την ώρα που βλέπουμε γύρω μας τι συμβαίνει με τα εκατομμύρια κάποιων. Ήρθα εδώ και δεν είδα κανέναν από τους επαναστάτες που σηκώνουν τις γροθιές και παλεύουν για το καλό της πατρίδας μου, δεν είναι κανέναν από τους τοπικούς άρχοντες, ήταν όλοι απόντες. Μόνο οι δύο σύλλογοι ήταν εδώ. Είναι απαράδεκτο να έχουμε βουλευτές της περιοχής που ψηφίζουν στη Βουλή θέσεις που υποθηκεύουν το μέλλον των παιδιών μας. Αλλά και η Εκκλησία τι κάνει;» είπε ο κ. Ηλιόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος