FOLLOW US: facebook twitter

Κανένας εκπαιδευτικός υπεράριθμος!

Ημερομηνία: 03-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

pame-deyterovathmia1

Παράσταση διαμαρτυρίας ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στη Δ/νση Β/θμιας Ηλείας

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στον Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηλείας πραγματοποιήθηκε από  εκπαιδευτικούς-συνδικαλιστές  του ΠΑΜΕ για την απόφαση του ΠΥΣΔΕ Ν. Ηλείας να κρίνει υπεράριθμους 173 εκπαιδευτικούς.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ απαίτησαν από το Δ/ντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας να πάρει πίσω όλες τις υπεραριθμίες και να μην κριθεί ούτε ένας εκπαιδευτικός  υπεράριθμος. Στο ερώτημα, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν 20.000 βεβαιωμένα κενά, να μην έχουν γίνει διορισμοί στην εκπαίδευση τα τελευταία 5 χρόνια και παρ’όλα αυτά να κρίνονται υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη συνδέεται με την κεντρική πολιτική της Κυβέρνησης.

 pame-deyterovathmia2

Οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ κατά τη διάρκεια της παράστασης διαμαρτυρίας  δήλωσαν ότι δεν θα αποδεχθούν την απόφαση και θα παλέψουν να μην εφαρμοστεί η πολιτική της κινητικότητας , η μετακίνηση εκπαιδευτικών από σχολείο σε σχολείο, από πόλη σε πόλη και η επί της ουσίας η  κατάργηση της οργανικής θέσης. Με τον πιο καθαρό τρόπο δήλωσαν ότι τέτοια μέτρα υπονομεύουν το βασικό δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση , δημιουργούν εργασιακή αβεβαιότητα και αποσαθρώνουν το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης.

Αμέσως μετά την παράσταση διαμαρτυρίας κάλεσαν όλους τους εκπαιδευτικούς  να βρεθούν σε αγωνιστική ετοιμότητα ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος