FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Κουτσούκος: “Δεν κλείνει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας – καμία δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα κάλυψης των αναγκών”

Ημερομηνία: 03-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική, Υγεία

koutsoukos

Ήρθε επιτέλους στη Βουλή ο κ. Πολάκης, προκειμένου να απαντήσει με καθυστέρηση, μεταξύ άλλων και στην Επίκαιρη Ερώτησή μου για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Ο κ. Πολάκης επί της ουσίας επανέλαβε το Δελτίο Τύπου στις 7-7-2016 του Υπουργείου Υγείας, ως απάντηση στις καθολικές αντιδράσεις που προκάλεσε η σχετική δήλωση του Υποδιοικητή της 6ης Υ.ΠΕ., ότι δηλαδή δεν πρόκειται να κλείσει το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας.

Δεν απάντησε όμως ο κ. Πολάκης στο πως θα καλυφθούν οι κενές θέσεις 20 Γιατρών του ΕΣΥ και οι 83 κενές θέσεις λοιπού προσωπικού, μεταξύ των οποίων νοσηλευτικού και τεχνικού, απολύτως απαραίτητου για τη λειτουργία του  Νοσοκομείου.

Δεν απάντησε, επίσης, στο πότε θα έρθουν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας οι 2 μόνιμοι Παθολόγοι και ο επικουρικός Αναισθησιολόγος, την πρόσληψη των οποίων είχε ανακοινώσει από τις 7-7-16, ώστε να καταστεί υλοποιήσιμο το πρόγραμμα της δεκαπενθήμερης εφημερίας του Νοσοκομείου.

Κατά συνέπεια, οι προφορικές δεσμεύσεις δεν έχουν καμία αξία αν δεν συνοδεύονται από αντίστοιχες πράξεις και αποτελέσματα, καθώς η πορεία συρρίκνωσης του Νοσοκομείου με κλείσιμο κλινικών, όπως η μαιευτική, υπολειτουργία των άλλων και η απομείωση του υπηρετούντος προσωπικού ισοδυναμεί ουσιαστικά με κλείσιμο.

Εντύπωση πάντως, για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η Κυβέρνηση τα προβλήματα αποτελεί η διαπίστωση του Υφυπουργού, ως απάντηση στην παρουσίαση των αυξημένων προβλημάτων των μονάδων υγείας στην Ηλεία ότι «τώρα η κατάσταση είναι καλύτερη».

Φαίνεται ότι δεν έχουν αίσθηση, ούτε του τόπου, ούτε του χρόνου, πολύ περισσότερο δε των προβλημάτων.

Δείτε  ζωντανή τη συζήτηση στο link: https://www.youtube.com/watch?v=cfNm-puwULU

Τα πρακτικά της συζήτησης στο www.koutsoukosgiannis.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος