FOLLOW US: facebook twitter

«Ας περιμένουν οι γυναίκες»

Ημερομηνία: 03-08-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

as-perimenoun-gynaikes

Βραδιές Ελληνικού Σινεμά στο Παλούκι από τη Μικρή Ακαδημία

Η δράση Βραδιές Ελληνικού Σινεμά συνεχίζεται από τη Μικρή Ακαδημία και περιλαμβάνει ανοικτές υπαίθριες προβολές με ελεύθερη είσοδο κατά την περίοδο του Καλοκαιριού με έμφαση στον «άγνωστο» για πολλούς νέο ελληνικό κινηματογράφο κυρίως των δεκαετιών 80 και 90 χωρίς να αποκλειστούν πιο παλιές ή πιο πρόσφατες παραγωγές.

Στην 3η βραδιά για το 2016 (9η για την εκδήλωση) θα προβληθεί στην παραλία Παλουκίου – Camping Paradise στις 9.30 το βράδυ της Τετάρτης, η ταινία: “Ας περιμένουν οι γυναίκες” του Σταύρου Τσιώλη με το Σάκη Μπουλά, Γιάννη Ζουγανέλη και Αργύρη Μακιρτζή.
Ο Σταύρος Τσιώλης και η ταινία του «Ας περιμένουν οι γυναίκες» είναι μια αιρετική απάντηση στο κινηματογράφο “ποιότητας” που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο του ελληνικου σινεμά: η ταινία είναι πλημμυρισμένη από μια μουσική που είναι ικανή να προκαλέσει τόσο την αποστροφή του βλέμματος όσο και των ώτων στο “ποιοτικό” θεατή.

Το πέρασμα από το Δερβένι -το φυσικό σύνορο που χωρίζει τον κάμπο της Θεσσαλονίκης από την μακεδονική ενδοχώρα- είναι και η είσοδος σ’ αυτόν το παρθένο -από το σκηνοθετικό βλέμμα- κόσμο. Σ’ αυτό τον κόσμο τα κεντρικά πρόσωπα της ταινίας -μακριά από τις υποχρεώσεις και δεσμεύσεις του αληθινού κόσμου- αποκτούν κάποιες απροσδόκητες -για ελληνική ταινία- διαστάσεις: ανακαλύπτουν την χαμένη αθωότητα τους, βυθίζονται μέσα στο κόσμο των ανεκπλήρωτων επιθυμιών. Ο κόσμος της ταινίας είναι ο κόσμος των επιθυμιών της παιδικής ηλικίας και τα πρόσωπα της άλλοτε χωρίς (Ζουγανέλης) και άλλοτε με αντιστάσεις (Μπουλάς), αλλά μαζί τους και οι θεατές, παραδίδονται τελικά αμαχητί σ’ αυτόν τον κόσμο.
Κέντρο σ’ αυτό το σύμπαν των ανεκπλήρωτων επιθυμιών είναι η γυναίκα…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος