FOLLOW US: facebook twitter

Συγκέντρωση Σωματείων και Φορέων σήμερα στην πύλη του Νοσοκομείου Πύργου: «Υπερασπιζόμαστε τη ζωή και την υγεία μας»

Ημερομηνία: 15-09-2021 | Συντάκτης:

Σύσκεψη- συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο του Νοσοκομείου Πύργου πραγματοποιούν σήμερα στις 7 το απόγευμα εκπρόσωποι Σωματείων και Φορέων, με θέμα την Υγεία στην Ηλεία.

Η σύσκεψη αυτή έρχεται σε συνέχεια των δράσεων του προηγούμενου διαστήματος Σωματείων, οι οποίοι με ανακοίνωση- κάλεσμα επισημαίνουν: «Την στιγμή που η Ηλεία βρίσκεται στο κόκκινο  η κατάσταση στα νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας εξακολουθεί και παραμένει  απαράδεκτη με αποτέλεσμα να δημιουργούνται συνθήκες επικίνδυνες για ασθενείς και προσωπικό. Οι υγειονομικοί συνεχίζουν να δίνουν παλικαρίσια μάχη παρά τις τεράστιες ελλείψεις, ενώ την ίδια ώρα το απαράδεκτο μέτρο της κυβέρνησης για αναστολές εργασίας δημιουργεί επιπλέον προβλήματα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ είναι τεράστιες! Αντί να στηρίξει το δημόσιο σύστημα Υγείας, αντί να υποχρεώσει τους εργοδότες να πάρουν μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, αντί να ενισχύσει το λαϊκό εισόδημα των αυτοαπασχολούμενων και των φτωχών αγροτών της περιοχής μας, αλλά και τους πυρόπληκτους, συνεχίζει να αναγάγει την προστασία της υγείας αποκλειστικά στην ατομική ευθύνη του λαού μας. Μετατρέπει το εμβόλιο από ανάγκη, δικαίωμα και όπλο της επιστήμης, σε μέσο διαίρεσης των εργαζομένων, εκβιασμών, επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα, αλλά και ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.

Δεν ανεχόμαστε άλλο αυτή την κατάσταση! Τώρα είναι ανάγκη να οργανώσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας μας, των δικαιωμάτων μας.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους μαζικούς φορείς του Νομού μας, σε συνέχεια των δράσεων των σωματείων μας το προηγούμενο διάστημα  να συμμετάσχουν μαζικά στη σύσκεψη των σωματείων με θέμα την υγεία στον νομό μας».

Οι φορείς που συμμετέχουν είναι: Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Πυροπλήκτων Ηλείας, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ηλείας, Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κάστρου Κυλλήνης, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Ολυμπίας- Ζαχάρως, Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Συνδικάτο Οικοδόμων Ηλείας, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων, Σωματείων Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πύργου και Περιχώρων, Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Πρωτοδικείου Περιφέρειας Αμαλιάδας, Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Περιφέρειας Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, Ομάδα Γυναικών Πύργου- μέλος της ΟΓΕ, Σωματείο Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων Ηλείας, Σωματείο Εργαζομένων στα Εμπορικά Καταστήματα και Υπηρεσίες Ηλείας, ΕΔΟΠ ΔΕΗ νομού Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος