FOLLOW US: facebook twitter

Κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή πανεργατική απεργία από τα Σωματεία της Ηλείας

Ημερομηνία: 16-04-2024 | Συντάκτης:

“Δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια”

  • Και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία Πύργου

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Κάλεσμα συμμέτοχης στην αυριανή πανελλαδική-πανεργατική απεργία και στην συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου, απεύθυναν στη διάρκεια συνέντευξης τύπου χθες η ΕΛΜΕ Ηλείας, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και ο Σύλλογος Συνταξιούχων, εκπροσωπώντας εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Αρχικά η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Στέλλα Αναστασίου επισήμανε οτι απεργούν διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς μέτρα ενάντια στην ακρίβεια, υπογραφή ΣΣΕ, δημόσια και δωρεάν υγεία και παιδεία. Όπως είπε δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής όπως και στο Νομό μας. “Καλούμε όλους στην απεργία για να δώσουμε ηχηρή απάντηση στην εντεινόμενη αντιλαϊκή και αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε και από την κυβέρνηση και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και από την ΕΕ.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι μέσα από τα σωματεία τους και τις συλλογικές τους αποφάσεις εξέφρασαν την ανάγκη να υπάρξει συνέχεια μετά τις κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος και της μεγάλης απεργίας που έγινε 28 Φλεβάρη για το έγκλημα στα Τέμπη. Και αυτό, παρά τον υπονομευτικό ρόλο που κράτησε η πλειοψηφία της ηγεσία της ΑΔΕΔΥ, που στην ουσία υπονομεύειτην κοινή δράση των εργαζομένων. Οι συνάδελφοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματα τους, γυρνούν την πλάτη σε αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες γιατί αντιλαμβάνονται ότι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα τίποτα δεν έχουν να χωρίσουν.

Αντίθετα η ακρίβεια χτυπάει όλους εξίσου και οι μισθοί τελειώνουν στις 10 του μήνα και για αυτούς που εργάζονται στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα. Μόνο μέσα από τον κοινό αγώνα και τη δράση μπορούν οι εργαζόμενοι να πετύχουν την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για δουλειά με δικαιώματα και ζωή με αξιοπρέπεια. Όλοι στις κινητοποιήσεις”.

Ακολούθως ο πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Χρήστος Τσαγκάρης τόνισε πως όλες οι συνταξιοδοτικές οργανώσεις της Ηλείας συμμετέχουν στην απεργία τονίζοντας ότι τα προβλήματα των εργαζομένων είναι ίδια με των συνταξιούχων. “Εξαθλιωμένη σύνταξη, ακρίβεια, απλησίαστα βασικά προϊόντα καθημερινής χρήσης, υγεία χωρίς γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τα νοσοκομεία, νομιμοποίηση στο φακελάκι με υπουργική απόφαση. Όλοι οι συνταξιούχοι στις 11 το πρωί στην κεντρική πλατεία Πύργου. Ζητάμε και διεκδικούμε πίσω όλα τα κλεμμένα”.

Με τη σειρά του, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών  Υπαλλήλων Ηλείας Νίκος Γκότσης, επισήμανε ότι σε κάθε εργασιακό χώρο βγαίνουν αποφασιστικά μπροστά για αυξήσεις στους μισθούς, για τα επιδόματα, για μέτρα προστασίας για την υγεία και την ασφάλεια. Απαιτούμε να μπει τέλος  στις ατομικές συμβάσεις  και στους εσωτερικούς κανονισμούς εργασίας που επιβάλουν άθλιους όρους και συνθήκες εργασίας.Δεν συμβιβαζόμαστε με τη φτώχεια και την εξαθλίωση… Με μισθούς που δε φτάνουν ούτε για τα βασικά.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,Ως εδώ! Με κριτήριο τη ζωή μας, τις ζωές των οικογενειών μας και τις ανάγκες μας βγαίνουμε μπροστά, και διεκδικούμε όλα όσα σήμερα έχουμε ανάγκη για να δουλεύουμε και να ζούμε όπως μας αξίζει”.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

mycoast
olympia