FOLLOW US: facebook twitter

Κάλεσμα στο λαό από την Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας: «Ορμητήρια πολέμου οι βάσεις του ΝΑΤΟ και πρέπει να κλείσουν»

Ημερομηνία: 06-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Κάλεσμα στο λαό και τους φορείς της Ηλείας, να σηκώσουν το ανάστημα τους και να μην επιτρέψουν να περάσουν τα σχέδια της συγκυβέρνησης, του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. στα Βαλκάνια, απεύθυναν με χθεσινή τους συνέντευξη τύπου, τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Νομού Ηλείας.

Οι κ.κ. Καραπάνος, Ν. Ζαριφόπουλος, Μαραγκουδάκης και Σία Ξενοστάθη επισήμαναν πως κάθε μέρα γίνεται πλέον όλο και πιο ξεκάθαρο ότι η Ελληνική Κυβέρνηση, όλο και πιο πολύ μπλέκουν τη χώρα μας στους Νατοϊκούς και Ευρωενωσιακούς σχεδιασμούς, την έχουν μετατρέψει σε ορμητήριο αυτών των σχεδιασμών, προκαλώντας μεγάλους κινδύνους για τη χώρα και το λαό μας.

«Τα Βαλκάνια, που βρίσκονται στο επίκεντρο σφοδρών αντιπαραθέσεων και σύγκρουσης συμφερόντων, εξακολουθούν να κουβαλάνε ένα μεγάλο “φορτίο πυρίτιδας”, που αυξάνεται γεωμετρικά με τον στόχο που έχει τεθεί από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές για την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Αυτός είναι και ο λόγος ύπαρξης της συμφωνίας των Πρεσπών, που είναι μια συμφωνία εξίσου κακή για τον ελληνικό λαό και για τον λαό της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να διευκολύνει την ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, όχι για να διασωθεί το γειτονικό κράτος. Έχουν γεμίσει την Ελλάδα με βάσεις καινούργιες και έχουν αναβαθμίσει τις παλιές. Στα πλαίσια αυτά έχουν αναβαθμισθεί και ενταχθεί στους επιχειρησιακούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ στη γειτονιά μας, η βάση του Αράξου ετοιμάζεται για να μεταφέρουν τα πυρηνικά όπλα, που και στο παρελθόν ήταν αποθηκευμένα σε αυτή την βάση και στη συνέχεια είχαν απομακρυνθεί, μετά και από τους σκληρούς αγώνες του λαού μας, αλλά και λόγω των συγκεκριμένων στοχεύσεων των ιμπεριαλιστών εκείνη την περίοδο. Το αεροδρόμιο της Ανδραβίδας, αυτό πλέον έχει γίνει γνωστό σε όλους μας από την ετήσια πολυεθνική επιθετική πολεμική άσκηση με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ. Στους σχεδιασμούς τους είναι η ακόμα παραπέρα αναβάθμισή του. Οι βάσεις είναι ορμητήρια πολέμου, ξερνούν φωτιά και θάνατο σε βάρος άλλων λαών. Ούτε για την ασφάλεια των λαών γίνονται οι βάσεις ούτε για την ειρήνη.

Επειδή αυτού του είδους οι σχεδιασμοί  μόνο κινδύνους εγκυμονούν για τον Ελληνικό  λαό και για το λαό της Ηλείας τους καλούμε να παλέψουν ώστε:

Να μην χρησιμοποιηθεί η Ελλάδα ως ορμητήριο των ιμπεριαλιστών.

Να κλείσουν όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα.

Να επιστρέψουν οι Έλληνες στρατιωτικοί από αποστολές εκτός συνόρων.

Καμιά συμμετοχή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

Να δυναμώσει η κοινή πάλη και αλληλεγγύη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και το σύστημα που τον γεννά.

Η Επιτροπή Ειρήνης Νομού Ηλείας παίρνει την πρωτοβουλία για συγκέντρωση υπογραφών ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος