FOLLOW US: facebook twitter

2ο Γυμνάσιο Πύργου: Γιορτή 28ης Οκτωβρίου

Ημερομηνία: 06-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

Την Παρασκευή, 2/11/2018, στο 20 Γυμνάσιο Πύργου πραγματοποιήθηκε, στο τέλος του προγράμματος, η σχολική εορτή της 28ης Οκτωβρίου η οποία είχε αναβληθεί από την προγραμματισμένη παρουσίαση της,  στις 26/10/ 2018, λόγω της έντονης σεισμικής δραστηριότητας της ημέρας αλλά και των συνεχόμενων μετασεισμικών δονήσεων όλης της επόμενης εβδομάδας.

Ο Σύλλογος διδασκόντων, μετά από Συνεδρίαση, αποφάσισε ότι έστω και λίγο καθυστερημένα χρονικά, αλλά ποτέ ιστορικά, έπρεπε να τιμήσει με το δικό του τρόπο τους ήρωες του 1940 που πολέμησαν με αυταπάρνηση  και ηρωισμό τους  Ιταλούς εισβολείς  αλλά και να απονείμει φόρο τιμής σε όσους δεν έσκυψαν το κεφάλι και αγωνίστηκαν ποικιλοτρόπως κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Αντιστεκόμενοι λοιπόν στο φόβο του Εγκέλαδου πραγματοποίησαν την εκδήλωσή στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Έτσι για μια ακόμα φορά οι μαθητές-τριες είχαν την ευκαιρία να ρίξουν ουσιαστικές ματιές  στο παρελθόν των <παπούδων μας>, να θυμηθούν τον πόνο και το αίμα που απαιτεί η ελευθερία και η ανεξαρτησία ενός λαού και να συγκινηθούν  από την πλούσια και ένδοξη ιστορική τους παρακαταθήκη.

Στην αρχή της εορτής ο Δντης κ. Γ. Κομιώτης διάβασε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας κ. Κ. Γαβρόγλου αναφορικά με το νόημα της επετείου.

Η εκδήλωση συνέβαλε στο να αισθανθούν όλοι συνεχιστές μιας μακραίωνης ιστορίας ηρωισμού,  που σα νέα γενιά -κυρίως  οι μαθητές-, πρέπει να επωμιστούν και να αποδειχθούν άξιοι συνεχιστές της, όχι βέβαια στο πεδίο των μαχών, αφού  όλοι πια εργαζόμαστε για την ειρήνη, αλλά υπερασπιζόμενοι αρχές, ιδανικά και αξίες των προκατόχων τους και μελετώντας σε βάθος την ιστορία του λαού τους.

Γνωρίζουμε όλοι ότι ένας λαός που δεν γνωρίζει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει. Από το <OXI> του Μεταξά και την υλοποίηση αυτής της απάντησης από τον απλό λαό, αντιλήφθησαν ότι όταν η Ιστορία έχει τις <ιδιοτροπίες της> λαοί περήφανοι σαν τον ελληνικό < προτάσσουν τα στήθη > στο άδικο και τελικά καταφέρνουν αυτό που μοιάζει ακατόρθωτο.

Ένα ξύπνημα της μνήμης λοιπόν ήταν η φετινή εορταστική  εκδήλωση, ένας φόρος τιμής στον Άγνωστο Έλληνα που χωρίς παράσημα έκανε το Εθνικό του καθήκον.

Στη συνέχεια αναγνώστηκαν από το Πρακτικό του Συλλόγου τα ονόματα των Σημαιοφόρων και των Παραστατών της Σημαίας και για την 28 Οκτωβρίου και για την 25 Μαρτίου και απονεμήθηκαν οι τίτλοι Αριστείων και Βραβείων των μαθητών –τριών και των τριών τάξεων, ενώ δόθηκαν και Έπαινοι προσωπικής βελτίωσης σε μαθητές  που βελτίωσαν θεαματικά την παρουσία τους στην σχολική κοινότητα, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος.

Την επιμέλεια της εορτής  είχαν  οι καθηγήτριες κ. Χέλη Κωνσταντίνα και Βασιλοπούλου Ζωή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος