FOLLOW US: facebook twitter

Καλάβρυτα: Νεκροί εντοπίστηκαν οι τρεις ορειβάτες

Ημερομηνία: 06-02-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα

Νεκροί εντοπίστηκαν από ομάδα διάσωσης οι τρεις ορειβάτες που αγνοούνται από χθες στον Χελμό  όπως έκανε γνωστό η Πυροσβεστική. Σύμφωνα με πληροφορίες στην περιοχή έχει προκληθεί χιονοστιβάδα.

Οι αναρριχητές μεταφέρονται σε νοσοκομείο ώστε να γίνει η ταυτοποίησή τους.

Ο εντοπισμός τους έγινε από τις ομάδες διάσωσης στην περιοχή «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα τρία άτομα που θεωρούνται έμπειρα στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ξεκίνησαν από το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων για να ανέβουν στο Χελμό. Τους είδαν για τελευταία φορά στη Στύγα χθες το πρωί. Σύμφωνα με τον διευθυντή του Χιονοδρομικού Καλαβρύτων κ. Άγριο, ”… Δεν ξέρουμε τι ώρα ακριβώς ξεκίνησαν, και σύμφωνα με οικείους τους, το εγχείρημά τους θα απαιτούσε αρκετές ώρες. Είχαν φεύγει για μία διαδρομή εκτός των εγκαταστάσεων του βουνού”.

Τα τρία άτομα αναζητήθηκαν από το προσωπικό του χιονοδρομικού κέντρου, καθώς είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους στο χώρο στάθμευσης της εγκατάστασης.

Για τον εντοπισμό των τριών ορειβατών είχε στηθεί μεγάλη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή  με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής, της 6ης ΕΜΑΚ, ελικοπτέρου, ειδικού ερπυστριοφόρου οχήματος, καθώς και ομάδας χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

naftemporiki.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος