FOLLOW US: facebook twitter

«Καθαρίζει» από σήμερα η Αμαλιάδα

Ημερομηνία: 11-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

konideikaΕπισκευάστηκε ο δεματοποιητής – Ξεκινά η αποκομιδή των σκουπιδιών

  • Στην Τριανταφυλλιά και τα σκουπίδια του Δήμου Πηνειού

Στους δρόμους βγαίνουν ξανά από σήμερα, τα απορριμματοφόρα του Δήμου Ήλιδας καθώς το εξάρτημα του δεματοποιητή των Κονιδείκων που είχε υποστεί ζημιά, επισκευάστηκε και ξεκινά η αποκομιδή των σκουπιδιών από την πόλη της Αμαλιάδας και τα δημοτικά διαμερίσματα.

Η επιλογή του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, να προχωρήσει στην επισκευή του «γραναζιού» και όχι να το παραγγείλει από τη Γερμανία –θα απαιτούσε τουλάχιστον 15 μέρες- τον δικαίωσε, καθώς το μηχανουργείο που είχε αναλάβει την επιδιόρθωση του, την ολοκλήρωσε εγκαίρως και μέσα στις προθεσμίες που είχε η δημοτική αρχή ανακοινώσει. Έτσι, αργά χθες το βράδυ, τοποθετήθηκε το εξάρτημα και έγινε η απαιτούμενη δοκιμαστική λειτουργία, οπότε από σήμερα το πρωί, ξεκίνησε και πάλι η αποκομιδή των απορριμμάτων που παρέμεναν σωρευμένα στις γειτονιές και τα χωριά του δήμου για περισσότερες από πέντε μέρες.

xristodoulopoulos-xristos2«Με διαβεβαίωσαν ότι το γρανάζι επισκευάστηκε και θα τοποθετηθεί μέχρι το βράδυ οπότε από αύριο (σ.σ. σήμερα) το πρωί, ξεκινάμε κανονικά την αποκομιδή των σκουπιδιών. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα, θα έχουμε και τη λύση της Τριανταφυλλιάς ώστε να προχωρήσουμε όλοι μαζί στην οριστική επίλυση του θέματος διαχείρισης των απορριμμάτων».

Και ο Δήμος Πηνειού στην Τριανταφυλλιά

Εξάλλου, με τροποποιητική απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτη Σκουρλέτη, κατόπιν συμπληρωματικής αίτησης που κατέθεσε προ μερικών εβδομάδων ο ΦΟΔΣΑ Ηλείας, πέρα από τα σκουπίδια των δήμων Ήλιδας, Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας, στην προσωρινή Μονάδα της Τριανταφυλλιάς και το ΧΥΤΥ  θα μεταφέρονται και τα σκουπίδια του Δήμου Πηνειού. Ταυτόχρονα, προσφέρει τη δυνατότητα και σε άλλους Δήμους του Νομού, που ενδεχόμενα κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις της Τριανταφυλλιάς.

Όπως αναφέρεται στην τροποποίηση της απόφασης εξαίρεσης από την υποχρέωση τήρησης της διαδικασίας περιβαλλοντικής αδειοδότησης της προσωρινής Μονάδας προεργασίας, ανακύκλωσης και κομποστοποιήσης στην περιοχή του ΧΥΤΑ Τριανταφυλλιάς η οποία δημοσιεύτηκε την Δευτέρα 9 Μαΐου στη Διαύγεια, αντικαθίσταται η σχετική παράγραφος που αναφέρεται στους Δήμους από τους οποίους θα προέρχονται τα σκουπίδια και σε αυτήν προστίθενται και ο Δήμος Ήλιδας.  «Επιπλέον σε περίπτωση κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας και ετέρων (πέραν των ανωτέρω) Δήμων μελών του ΣΥΔΙΣΑ Νομού Ηλείας, για λόγους αφορούντες τη διαχείριση ΑΣΑ και για χρονικό διάστημα εμπίπτον στο διάστημα ισχύος της παρούσας, είναι δυνατή η συμπερίληψη και των εν λόγω Δήμων μεταξύ των εξυπηρετούμενων από τις εγκαταστάσεις του έργου, υπό την προϋπόθεση της εξασφάλισης της σύμφωνης γνώμης του ΣΥΔΙΣΑ Νομού Ηλείας».

Όχι σύμμεικτα στο ΧΥΤΥ

Εξάλλου, ο ΦΟΔΣΑ Ηλείας, με χθεσινή του ανακοίνωση επισημαίνει ότι η «ανωτέρω απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος  εκδόθηκε ύστερα από την υπ΄ αριθμόν 08/2016 (ΑΔΑ: ΩΚ4ΗΟΡΗΝ-Η6Υ) Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ν. Ηλείας με την οποία εστάλη συμπληρωματικό αίτημα από το ΦΟΔΣΑ Ηλείας (υπ  αριθμόν πρωτ. έγγραφο 75/22-04-2016) έκδοσης Υπουργικής Απόφασης Εξαίρεσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης για την υλοποίηση της πράξης της άμεσης προσωρινής ενδιάμεσης λύσης μέχρι την έναρξη λειτουργίας του έργου: «ΜΟΜΑΚ Ν.ΗΛΕΙΑΣ» , στην οποία θα περιλαμβάνει και το Δήμο Πηνειού, υπό τον όρο ότι δεν θα επιτραπεί από κανένα Δήμο η μεταφορά σύμμεικτων στερεών αποβλήτων στο χώρο του ΧΥΤΥ Ηλείας και χωρίς την υπέρβαση των 10.000 τόνων με δυνατότητα άμεσης πληρωμής εκ μέρους κάθε Δήμου, ανάλογα με την ποσότητα των στερεών αποβλήτων που παραδίδει στην μονάδα.  Τέλος, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, ο Δήμος Πηνειού ύστερα από την σχετική Τροποποίηση Απόφασης Υπουργού Περιβάλλοντος θα συμμετέχει στην πράξη της άμεσης προσωρινής ενδιάμεσης λύσης μέχρι την έναρξη λειτουργίας του έργου: «ΜΟΜΑΚ Ν.ΗΛΕΙΑΣ».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος