FOLLOW US: facebook twitter

«Μ’ ένα σακούλι γεμάτο παραμύθια»

Ημερομηνία: 11-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

sakouli-paramu8ia2

Θεατρική παράσταση από το Ελληνικό Ωδείο Πύργου στον Απόλλωνα

Με «ένα σακούλι» γεμάτο «παραμύθια», ολοκληρώνει το φετινό της ταξίδι, η παιδική θεατρική ομάδα του Ελληνικού Ωδείου Πύργου.
Το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στις 8:30 το βράδυ στο θέατρο Απόλλων, τα παιδιά θα ζωντανέψουν στη σκηνή 5 παραδοσιακά παραμύθια της πατρίδας μας.

Τα παραμύθια, αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της λαϊκής μας παράδοσης, ενώ τα μηνύματά τους παραμένουν διαχρονικά για να γαλουχήσουν το πνεύμα κάθε γενιάς.
Βασιλόπουλα και βασιλοπούλες, δράκοι και άνθρωποι, ζώα και ξωτικά, έξυπνοι και πονηροί, σοφοί και αδαείς, χωρούν μέσα στο σακούλι μας και αποδεικνύουν ότι η εμπειρία του λαού μας μπορεί να γίνει διδαχή αλλά και να αποτελέσει το θεματοφύλακα όλων εκείνων των στοιχείων που χαρακτηρίζουν το έθνος μας.

sakouli-paramu8ia

Τα παραμύθια με τη σειρά που θα παρουσιαστούν, φέρουν τους τίτλους:
«Η Σεληνοπουλημένη», «Η γυναίκα του σκύλου», «Ο έξυπνος κοφινάς», «Η ταμπακερίτσα» και «Ο φούρναρης και ο κατής».

Δόκιμο είναι να σημειώσουμε πως «η γυναίκα του σκύλου» προέρχεται από την περιοχή της Ηλείας και μαζί με την «ταμπακερίτσα» και άλλα παραμύθια της Πελοποννήσου, έχουν συλλεχθεί και καταγραφεί από την πένα της εξ’ Ηλείας ορμώμενης συγγραφέως, Ζωής Σπυροπούλου.

sakouli-paramu8ia3Τα παιδιά που με μεγάλο ζήλο προετοίμασαν για όλους μας τον θεατρικό παραμυθένιο κόσμο, είναι με αλφαβητική σειρά: Αθανασόπουλος Γιώργος, Γεωργουλόπουλος ΄Ακης, Γιαννακόπουλος Παναγιώτης, Γιαννακοπούλου Νάσια, Γκούντουβας Ιωάννης, Δημακόπουλος Σάββας, Δημητρόπουλος Σωτήρης, Κατσινέλος Αντώνης, Κατσινέλου Ηλιάννα, Μπαρτζιώτη Μαρισόφη, Παναγιωτακοπούλου Άντα, Παπαδιαμαντοπούλου Στεφανία, Πλέσσα Ιωάννα, Σταυροπούλου Δήμητρα, Τσιφουντάρη Πανωραία, Χριστοδουλοπούλου Ελένη.

Τη σκηνοθεσία και τη θεατρική διασκευή επιμελήθηκε η Υπεύθυνη του Παιδικού Θεατρικού Τμήματος του Ωδείου μας Ρούλα Ξαρχάκου.

sakouli-paramu8ia4Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ώστε όλοι να γίνουμε συνοδοιπόροι σ’ αυτό το θεατρικό ταξίδι και να επιβραβεύσουμε τα παιδιά για την προσπάθειά τους.

28ης Οκτωβρίου 38, Πύργος. Ελληνικό Ωδείο Πύργου
Τηλέφωνο επικοινωνίας 2621033179
e-mail: odeonpyrgou@gmail.com


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος