FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Τζαβάρας: «Να δοθεί η εντολή για τη μελέτη σύνδεσης της Αρχ. Ολυμπίας με την Πατρών-Πύργου»

Ημερομηνία: 03-03-2023 | Συντάκτης:

Nα δώσει στον παραχωρησιούχο εντολή εκπόνησης της μελέτης που θα συνδέει την Πατρών-Πύργου με την Αρχαία Ολυμπία, προτού προκηρυχθούν εθνικές εκλογές, ζητά με ερώτησή του από τον αρμόδιο υπουργό ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός Κώστας Τζαβάρας, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για πρωθυπουργική δέσμευση που ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί, παρόλο που η Κυβέρνηση βαίνει προς την ολοκλήρωση της θητείας της.

Ο Κώστας Τζαβάρας επισημαίνει πως τον Νοέμβριο του 2021 ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για καινούριο δρόμο Πάτρα-Πύργος-Ολυμπία από το δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας, αναγνωρίζοντας προφανώς τη σημασία της σύνδεσης του νέου αυτοκινητόδρομου με την Αρχεία Ολυμπία για την προβολή και την ανάπτυξη της περιοχής.Την ίδια δήλωση επανέλαβε και τον Μάρτιο του 2022, όταν επισκέφθηκε το εργοτάξιο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου, στο Γεράκι Αμαλιάδας.

Ο Ηλείος βουλευτής επισημαίνει πως τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της «Ολυμπίας Οδού», κ. Παναγιώτης Παπανικόλας, δήλωσε στο πλαίσιο δημοσιογραφικής περιοδείας στα εργοτάξια της Πατρών-Πύργου ότι μόλις ο παραχωρησιούχος δεχθεί σχετική εντολή από το υπουργείο Υποδομών, οι διαδικασίες για τη σύνδεση της Ολυμπίας με τον αυτοκινητόδρομο θα ξεκινήσουν άμεσα.

Για τον λόγο αυτό, ο Κώστας Τζαβάρας ζητά από το υπουργείο Υποδομών να ενεργήσει ό,τι έπραξε και με το οδικό τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, δηλαδή να δώσει εντολή στον παραχωρησιούχο να ξεκινήσει την εκπόνηση της σχετικής μελέτης, και να προσδιορισθούν οι χρηματοδοτικές πηγές, καθώς και το χρονοδιάγραμμα κατασκευής, προτού ολοκληρωθεί η θητεία της σημερινής κυβέρνησης.

«Μετά τη δρομολόγηση της κατασκευής της Πατρών-Πύργου, για την οποία αγωνίστηκα επί δεκαπέντε χρόνια, είναι πλέον απαραίτητο να προχωρήσει και η σύνδεση του αυτοκινητόδρομου με την Αρχαία Ολυμπία. Αν και έχει διατυπωθεί δύο φορές η σχετική πρωθυπουργική δέσμευση, το υπουργείο Υποδομών έχει καθυστερήσει να δώσει εντολή στον παραχωρησιούχο να ξεκινήσει την εκπόνηση μελέτης παρότι η θητεία της σημερινής κυβέρνησης ολοκληρώνεται σύντομα. Για τον λόγο αυτό, έστω και την ύστατη ώρα, πρέπει να ληφθεί η σχετική απόφαση για να μπει σε τροχιά υλοποίησης ένα πολύ σημαντικό έργο», δήλωσε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος