FOLLOW US: facebook twitter

Μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης στην εθελοντική αιμοδοσία στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο

Ημερομηνία: 03-03-2023 | Συντάκτης:

– Ο Δήμαρχος Πύργου έδωσε αίμα για τους τραυματίες του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη

– Μέχρι και την Παρασκευή 3/3 η αιμοδοσία

* Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Να δώσουμε προτεραιότητες στη ζωή μας»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση δεκάδων πολιτών, που έσπευσαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (2/3) να προσφέρουν αίμα, στην εθελοντική αιμοδοσία η διεξήχθη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο με την ποσότητα της οποίας να διατίθεται για τους τραυματίες του πολύνεκρου τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Μεταξύ αυτών, ήταν και ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος.

Η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη περίσσευαν στην αιμοδοσία που πραγματοποίησε η Κινητή Μονάδα Αιμοδοσίας της ΠΔΕ στο Λάτσειο, που διοργανώθηκε από την Ιατρική Εταιρία Δυτικής Ελλάδας, την ΠΔΕ, καθώς και τη στήριξη της Π.Ε. Ηλείας και του Δήμου Πύργου. Το «παρών» έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος και ο διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Σπύρος Πολίτης.

* Ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συνεχάρη όλους τους συντελεστές που διοργάνωσαν και στήριξαν τη δράση, όπως και τους πολίτες που έσπευσαν να συνδράμουν στο τιτάνιο έργο των γιατρών, δηλώνοντας: «Είναι πολύ δύσκολες μέρες για όλους μας. Η χώρα μας πενθεί. Από τον Πύργο της Ηλείας στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η πρόληψη σώζει. Θα πρέπει να γίνουμε πιο προσεκτικοί, πιο οργανωμένοι ως κοινωνία, πιο συνεπείς ως εργαζόμενοι, πιο υπεύθυνοι ως κράτος. Ευχόμαστε να είναι το τελευταίο δυστύχημα. Και, όλοι να δώσουμε προτεραιότητες στη ζωή μας. Προτεραιότητα μας, είναι η ασφάλεια του πολίτη και αυτός ο στόχος θέλει «μέσα», θέλει «οργανογράμματα», καθώς κι άλλα δεδομένα που δεν τα έχουμε ως χώρα». Τέλος, εξέφρασε τα βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων για την απώλειά τους.

Όλες οι μονάδες αίματος στη Λάρισα

* Ο κ. Γιαννόπουλος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πύργου για την υποστήριξη της δράσης και τον συνεχάρη για το παράδειγμά που έδωσε ως εθελοντής αιμοδότης, δηλώνοντας: «Μπροστά σ’ αυτή την τραγωδία την οποία βιώνει η χώρα μας, ήταν αυτονόητη η απόφαση μας, ώστε οι μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν από την ήδη προγραμματισμένη δράση, να διατεθούν στα νοσοκομεία της Λάρισας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμο Πύργου και προσωπικά τον Δήμαρχο για την υποστήριξη αυτής της δράσης αλλά και για το παράδειγμά του αιμοδοτώντας ο ίδιος, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Πύργου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας, καθώς και όλους τους Ηλείους που έχουν ανταποκριθεί με συγκινητικό τρόπο στο κάλεσμα μας».

– Τέλος, ο κ. Πολίτης και η Διευθύντρια του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου Κωνσταντίνα Πανέτα, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς όλους όσους προσέρχονται, κι απηύθυναν κάλεσμα προς όλους τους πολίτες ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες μονάδες αίματος.

Η αιμοδοσία συνεχίζεται κι ολοκληρώνεται την Παρασκευή 3/3, ώρες 09:00 π.μ. – 13:00.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος