FOLLOW US: facebook twitter

Κ. Δελέγκος: «Ο φετινός Κόροιβος δεν έχει ταβάνι»

Ημερομηνία: 04-03-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο δηλώσεις του προπονητή του Κοροίβου μετά την σπουδαία νίκη στο Αγρίνιο

Του Κώστα Πλιάγκου
proinisports@gmail.com


Ο Κόροιβος πέτυχε σημαντικό «διπλό» στο Αγρίνιο και επέστρεψε ξανά στην 5η θέση της βαθμολογίας της Α2, έχοντας κι ένα παιχνίδι λιγότερο, και ο προπονητής του, Κώστας Δελέγκος, στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ανέφερε πως ο φετινός Κόροιβος δεν έχει ταβάνι, αλλά επειδή απαρτίζεται από πολλούς νεαρούς παίκτες, θα είναι πολύ επικίνδυνο αν πάρουν τα μυαλά τους αέρα, θέλοντας έτσι να τους κρατήσει προσγειωμένους.

Ο Κώστας Δελέγκος ανέφερε για το ματς: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είναι μια πολύ σημαντική νίκη για μας, αλλά και στην ομάδα του Αγρινίου που ήταν πάρα πολύ μαχητική. Ενώ από την αρχή ήμασταν μπροστά στο σκορ, το Αγρίνιο επειδή είναι μια πολύ μαχητική ομάδα, δεν παρατάει ποτέ το ματς, γύρναγε συνεχώς το παιχνίδι και πλησίαζε και πρέπει να κρατήσουμε ότι μείναμε ψύχραιμοι και ήρεμοι και πήραμε σωστές αποφάσεις. Ανταποκριθήκαμε στο physical game που παίζει η ομάδα του Αγρινίου, είναι μια ομάδα που παίζει δυνατά, έχει πολύ καλούς αθλητές που παίζουν πολύ σκληρή άμυνα και ανταποκριθήκαμε. Είμαστε μια νεανική ομάδα όπως και αυτή του Αγρινίου και ότι διαχειριστήκαμε τέτοιες καταστάσεις καλά, είναι το μεγάλος μας κέρδος. Από κει και πέρα το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Με όλες αυτές τις αναβολές λόγω Covid, έχουμε άλλα τρία παιχνίδια σε 10 μέρες και συνολικά θα παίξουμε 6 αγώνες σε 18 μέρες και πρέπει να διαχειριστούμε την κούραση και το μικρό rotation που έχουμε. Προχωράμε όπως κάνουμε από την αρχή της χρονιάς, βλέποντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Σήμερα είχαμε δύο παίκτες σε πολύ καλή μέρα, τον Μαστρογιαννόπουλο και τον Μίτροβιτς, αλλά η ομάδα μας φέτος είναι έτσι δομημένη που η όποια νίκη και η όποια ήττα γίνεται από ομαδική δουλειά, είτε είναι καλή ή όχι. Δεν θέλω να στέκομαι σε παίκτες, όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί, σήμερα αγωνίστηκαν και οι 10 παίκτες. Σήμερα προσπαθήσαμε να απομονώσουμε τα ατού του Αγρινίου τον Μπαζίνα και τον Τσρνιτς, που είναι τα παιδιά που σκοράρουν περισσότερο, με μια διαφορετική άμυνα από αυτή που έχουν συνηθίσει και νομίζω τα καταφέραμε σε πολύ μεγάλο βαθμό, παρόλο που σκόραρε 15 πόντους ο Μπαζίνας, τον οποίο είχα παίκτη και τον γνωρίζω πολύ καλά. Νομίζω πως δεν είχε καλά ποσοστά κάτι που σημαίνει ότι προσαρμοστήκαμε πολύ καλά. Η ομάδα του Αγρινίου με την προσθήκη του Περικλή Μπαζίνα, γύρισε ο Κουρουπάκης που ήταν τραυματίας και ήταν μεγάλη απώλεια, είναι καλός παίκτης, έγινε και η αλλαγή του κοινοτικού, δείχνει πολύ καλύτερη εικόνα στο πρωτάθλημα και έχει πολλές πιθανότητες να καταφέρει τον στόχο της».

«Τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά μέχρι στιγμής»

Για το αν ο Κόροιβος μπορεί να κοιτάζει ψηλότερα ο Αχαιός Coach απάντησε: «Έχουμε άλλο ένα παιχνίδι που εκκρεμεί, την Τετάρτη με τον Πανερυθραϊκό. Αυτή η ομάδα δεν έχει ταβάνι και με αυτόν τον τρόπο χτίστηκε το καλοκαίρι, να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερη. Η αλήθεια είναι ότι μας εκπλήσσει μέρα με τη μέρα αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω από το να κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Και δεν είναι «κλισέ» που το λέμε εμείς οι προπονητές, είναι η αλήθεια, γιατί έχουμε νεαρή ομάδα, παιδιά που εμφανίζονται τώρα στο προσκήνιο ή δεν έχουν πάρα πολλές παραστάσεις και θα είναι πολύ επικίνδυνο αν πάρουν τα μυαλά μας αέρα. Άρα προετοιμαζόμαστε για το επόμενο παιχνίδι με την Δάφνη Δαφνίου, πάμε βήμα-βήμα και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Η αλήθεια είναι ότι τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά μέχρι στιγμής, και αυτό πιστώνεται στους παίκτες».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος