FOLLOW US: facebook twitter

Ιστιοπλοϊκό με μετανάστες έφτασε χθες το βράδυ στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 20-11-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα
Ολοήμερη επιχείρηση διάσωσής τους από τα Στροφάδια όπου εντοπίστηκαν χθες το πρωί

Στο Κατάκολο μεταφέρθηκαν λίγο μετά τις 8 το βράδυ καθώς περισυλλέγησαν με ασφάλεια από το Λιμενικό, συνοδεία άλλων σκαφών, οι 45 – 50 μετανάστες που εντοπίστηκαν σε ιστιοπλοϊκό σκάφος, χθες στις 9 περίπου το  πρωί νοτιοδυτικά των Στροφάδων, όταν το σκάφος που επέβαιναν εξέπεμψε SOS και κινδύνεψε λόγω των ισχυρών καιρικών ανέμων που έπνεαν στο Ιόνιο.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ αρχικά κοντά στο ιστιοπλοϊκό βρέθηκε το κρουαζιερόπλοιο MSC Lirica που κατευθυνόταν προς το Ντουμπρόβνικ και στη συνέχεια άλλα παραπλέοντα σκάφη, που συνέδραμαν στην επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών.

Το ιστιοπλοϊκό με τους μετανάστες, οδηγήθηκε στο Κατάκολο όπου σήμανε συναγερμός από το Λιμενικό, την αστυνομία και τις αρμόδιες αρχές, προκειμένου να φτάσουν και να κατέβουν οι άνθρωποι που ήταν πολύ εξαντλημένοι από την ταλαιπωρία, στο λιμάνι με ασφάλεια, να δουν που θα παραμείνουν τη νύχτα- πιθανόν στο χώρο του τελωνείου  και να φροντίσουν για την σίτισή τους.  Όπως μας ενημέρωσαν από το Λιμεναρχείο Κατακόλου έως τις 8.30 το βράδυ που γράφονταν το ρεπορτάζ, δεν είχε γίνει ακόμα καταμέτρηση των μεταναστών, εκτιμάται ωστόσο ότι είναι 45-50 άτομα. Περισσότερες λεπτομέρειες στο αυριανό μας φύλλο


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος