FOLLOW US: facebook twitter

Ισχυρή η πίεση στην Ορθοπεδική του Πύργου

Ημερομηνία: 20-03-2024 | Συντάκτης:

Επίκειται πρόσληψη επικουρικού για να μειωθεί η αναμονή στα τακτικά χειρουργεία

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Κοντά στην προσληψη Επικουρικού ιατρού για την Ορθοπεδική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου βρίσκεται η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας, προκειμένου να ενισχύσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης, καθώς η αποχώρηση τριών γιατρών και οι αυξημένες απαιτήσεις σε χειρουργικές επεμβάσεις πιέζουν ασφυκτικά τους εναπομείναντες γιατρούς της κλινικής.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου ο διοικητής Σπύρος Πολίτης, είναι αναγκαία η πρόσληψη επικουρικού γιατρού Ορθοπεδικής για δύο χρόνια, διότι αποχώρησαν δύο γιατροί στο τέλος του 2023 και άλλος ένας στις 6 Ιανουαρίου του 2024, επισημαίνοντας ότι κανένας δεν δέχθηκε την  παράταση της σύμβασής του!

«Δεδομένου ότι η Ορθοπεδική κλινική καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των εφημεριών του νομού, οι υπηρετούντες γιατροί δεν επαρκούν ώστε να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες (Χειρουργεί, Κλινική, ΤΕΠ και Τακτικά Ιατρεία) και δεδομένου ότι υπάρχει η σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου, εισηγηθήκαμε την αποστολή αιτήματος προς την 6ηΥΠΕ για την πρόσληψη ενός επικουρικού γιατρού προκειμένου να καλυφθούν οι υπηρεσιακές ανάγκες της κλινικής», τόνισε ο κ. Πολίτης.

Στην Ορθοπεδική προβλέπονται πέντε θέσεις ειδικευμένων, στις οποίες υπηρετούν τρεις γιατροί, ο ένας στον βαθμό του Διευθυντή, ένας Επιμελητής Α’ και ένας Επιμελητής Β’.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο διοικητής του Νοσοκομείου, η Ορθοπεδική Κλινική δέχεται μεγάλη πίεση το τελευταίο διάστημα, λόγω των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων, εκ των οποίων τα περισσότερα απαιτούν έκτακτες χειρουργικές επεμβάσεις και επηρεάζουν τον χρόνο αναμονής στα τακτικά χειρουργεία.

«Σχεδιάζουμε την άμεση πρόσληψη επικουρικού γιατρού ειδικότητας Ορθοπεδικής για να στελεχώσουμε την κλινική, μέχρι να προχωρήσουν οι προκηρύξεις για μόνιμο γιατρό- και να βελτιώσουμε τον χρόνο αναμονής για τακτικές επεμβάσεις, ώστε να εξυπηρετούνται οι ασθενείς της Ηλείας. Δυστυχώς προέκυψαν το τελευταίο διάστημα πολλά συμβάντα –κυρίως από τροχαία- τα οποία στην πλειονότητά τους απαιτούν έκτακτα χειρουργεία που εκ των πραγμάτων  μπαίνουν σε προτεραιότητα», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος