FOLLOW US: facebook twitter

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ: Δείξτε σεβασμό απέναντι στους νέους!

Ημερομηνία: 04-12-2023 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Την επικοινωνιακή οδό Κασσελάκη φαίνεται πως προσπάθησε να μιμηθεί ο Κυριάκος που εμφανίστηκε στο τελευταίο του Tik tok  με  ένα σκέιτ και το πιο…  αστείο ίσως καπέλο που έχω δει θέλοντας να διαφημίσει το  Youth Pass και την πλατφόρμα που κλείνει σε λίγες ημέρες , όπου μας ενημερώνει ότι έχουν ήδη γίνει  112.000 αιτήσεις από νέους 18-19 ετών και θα μπορούν να γίνουν άλλες 90.000 για το 150άρι! Μιλάμε για πολύ… εμπνευσμένο βίντεο απλώς αναρωτιέμαι μήπως αντί για το καπέλο θα κέρδιζε περισσότερους πόντους  στο tik tok αν έβγαζε τον Πίνατ – το αδέσποτο υιοθετημένο σκυλάκι του Μαξίμου – για να κοντράρει εκείνο με τα γενέθλια της Φάρλι που  ανέβασε ο Στέφανος με τον Τάιλερ!  Έτσι κι αλλιώς η πολιτική σήμερα γίνεται όπως φαίνεται με όρους… σκυλίσιους και όχι πολιτικούς!  Νομίζω πως πρέπει να γίνει ένα γκάλοπ και να ερωτηθούν οι νέοι που έχουν τόσα και τόσα προβλήματα πως βλέπουν όλους αυτούς τους τρόπους προσέγγισης και μάλλον… μειδιούν! 

Νομίζω πως τελικά σε αυτή τη χώρα τους νέους τους υποτιμούμε. Από τη μια τους δίνουμε το δικαίωμα για ψήφο στα 16 που σημαίνει ότι τους αναγνωρίζουμε ότι βρίσκονται σε μια φάση ωριμότητας για να επιλέξουν και να κρίνουν την πολιτική ηγεσία της χώρας και από την άλλη χρησιμοποιώντας «χαρτζιλίκια» με αστείες επικοινωνιακής μεθόδους προβολής , τη στιγμή που το εκπαιδευτικό σύστημα που τους αφορά σε αυτή τη φάση άμεσα  είναι απλώς… μπάχαλο,  πιστεύουμε πως είναι ετών… πέντε! Τους τρέχουμε από τα 15  προετοιμάζοντας τους  τρία χρόνια πριν  για τις πανελλαδικές, χρεώνοντας τους γονείς  αδρά με φροντιστήρια των 500 ευρώ το μήνα και βάλε για να μπουν – αν μπουν- σε μια πανεπιστημιακή σχολή  που όταν τελειώσουν τις σπουδές τους θα χρησιμοποιήσουν το πτυχίο για να γίνουν γκαρσόνια στη Μύκονο ή απλώς θα το κάνουν κορνίζα! Στην καλύτερη θα φύγουν για το εξωτερικό!  

Ο σεβασμός λοιπόν απέναντι στους νέους, είναι να μπορούμε να αναγνωρίζουμε τις πραγματικές τους ανάγκες και να διαμορφώνουμε έτσι το μέλλον τους για να έχουν πράγματι μέλλον και όχι μόνο στα λόγια! Να τους δώσουμε καταρχήν χώρο και έδαφος να δημιουργήσουν!  Και στην προκειμένη περίπτωση παίρνοντας ως παράδειγμα το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, μπορεί εύκολα κανείς να ανακαλύψει  μέσα από την εκπαιδευτική του διάσταση τι μπορούν να επιτύχουν τα νέα παιδιά σήμερα ανακαλύπτοντας τα ταλέντα τους και τη δημιουργικότητά τους , πόσο μπορούν να ανοίξουν οι ορίζοντες τους και να μας εντυπωσιάσουν! Αρκεί να τους δώσουμε το βήμα, το σωστό όμως! Ένας θεσμός που δημιουργεί χαρούμενα κι ευτυχισμένα παιδιά και εφήβους, χρησιμοποιώντας σοβαρότητα! Καλό θα ήταν και ο Πρωθυπουργός και όλοι οι πολιτικοί ταγοί του τόπου να έρθουν κατά Πύργο μεριά, να δουν από κοντά αυτό το μικρό θαύμα.

Και μετά φυσικά, να ξανασκεφτούν την κατάργηση των Πανεπιστημιακών σχολών στην Ηλεία που μόνιμα την έχουν παραπεταμένη, να ιδρύσουν  και μια Πανεπιστημιακή σχολή Κινηματογραφικής εκπαίδευσης εδώ που υπάρχει η μαγιά και σύντομα και κτίριο, το σπίπι του Φεστιβάλ στον ΑΣΟ  και να αφήσουν στην άκρη τα tik tok και τα καπέλα και  τους σκύλους- που πολύ αγαπάω παρεμπιπτόντως-  για να δείξουν ποιος είναι ο πραγματικός σεβασμός απέναντι στα νέα παιδιά…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος